Tam Tutan Revani Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 buçuk su bardağı su
- Birkaç damla limon
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağından biraz eksik yoğurt
- 1 çay bardağı süt
- 1 buçuk su bardağı irmik
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Un ( değişebilir)
Tam Tutan Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakalım.
- Tencereye şeker ile suyu alalım kaynamaya başlayınca birkaç damla limon damlatıp 20 dk kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
- Şeker ve yumurtayı beyazlaşana kadar çırpalım.
- Sırayla yağ ,yoğurt ve sütü ekleyip karıştıralım.
- İrmiği ,kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyip karıştırmaya devam edelim.
- Daha sonra kontrollü olarak un ekleyelim katı bir kıvam olmamasına dikkat edin.
- Yağladığımız fırın tepsisine döküp 200 derece ısıtılmış fırında pişirelim.
- Kürdan ile delikler açılım ve kekin ilk soğuğu çıkınca soğuk şerbeti dökelim ve soğumaya bırakalım.
- Servis edeceğimiz zaman dilimleyelim.
- Bir gece dolapta bekleyince efsane oluyor gercekten ????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.