
Tam Tutan İncir Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 6-7 adet kuru incir
- 1 su bardağı kıyılmış ceviz
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı un
- 1.5 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı granül kahve
- Yarım su bardağı şeker
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 paket krem şanti
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Hindistan cevizi
Tam Tutan İncir Tatlısı Tanımı Yapılışı
- Öncelikle incirleri. Minik doğrayıp sıcak suda bekletiyoruz.
- Kek için yumurta ve şekeri uygunca çırpıp un kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekliyoruz.
- Kıyılmış cevizi ve yumuşayan incirleri de ekleyip spatula yardımıyla karıştırıyoruz kekimiz koyu kıvamdaysa inciri ısladığımız sudan 2 yemek. Kaşığı kadar ekliyoruz.
- Kek hamurunu yağlanmış borcama döküp evvelce ısıtılmış 170° derece fırında pişiriyoruz.
- Kekimiz pişerken şerbetinin bütün materyalleri karıştırıyoruz.
- Kekin birinci sıcaklığı çıkınca şerbetini döküyoruz.
- Muhallebisi için kremşanti ve tereyağı hariç bütün gereçleri karıştırıp pişiriyoruz.
- 1 taşım kaynayınca ocaktan alıp tereyağı ekleyip içinde eritiyoruz.
- Muhallebi ılıyınca 1 paket kremşanti ekleyip çırpıyoruz kekin üzerine muhallebili döküp dolaba kaldırıyoruz.
- Tatlı dinle ince dilimleyip dilediğiniz üzere süslüyoruz.
Afiyet olsun
