iltasyazilim
FD Üye
Tam Ölçülü Turşu Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg kıl biber
*1 kg kornişon
*1 kg acur
*1 kg havuç
*1 adet lahana
*1 adet karnabahar
*10 baş kadar sarımsak
*Tuz
*Şeker
*Sirke
Tam Ölçülü Turşu Tarifi Yapılışı Öncelikle malzemeleri yıkıyoruz Kornişonların uçlarını kesiyor, biberleri uçlarından bıçakla çıtlatıyoruz Acurları boyutuna göre üçe ya da dörde bölüyoruz, havuçları dilimliyoruz, lahana ve karnabaharı da ekleyip büyükçe bir leğen içinde harmanlıyoruz Bu arada sarımsakları suyun içinde bekletin daha kolay soyuluyor Turşu yapacağımız kaplara bu karışımdan sıkıca basa basa dolduruyoruz Aralarına birer avuç kadar sarımsak ekliyoruz Basma işlemi tamamlanınca sıra suyunu hazırlamada Üç litre suya bir litre sirke, bir su bardağı şeker ve bir su bardağı tuz ekleyip karıştırıyoruz ve turşu kaplarımıza döküyoruz Kapakları hava almaması için sıkıca kapatın ve yaklaşık bir ay bekleyin Sonra afiyet olsun
*1 kg kıl biber
*1 kg kornişon
*1 kg acur
*1 kg havuç
*1 adet lahana
*1 adet karnabahar
*10 baş kadar sarımsak
*Tuz
*Şeker
*Sirke
Tam Ölçülü Turşu Tarifi Yapılışı Öncelikle malzemeleri yıkıyoruz Kornişonların uçlarını kesiyor, biberleri uçlarından bıçakla çıtlatıyoruz Acurları boyutuna göre üçe ya da dörde bölüyoruz, havuçları dilimliyoruz, lahana ve karnabaharı da ekleyip büyükçe bir leğen içinde harmanlıyoruz Bu arada sarımsakları suyun içinde bekletin daha kolay soyuluyor Turşu yapacağımız kaplara bu karışımdan sıkıca basa basa dolduruyoruz Aralarına birer avuç kadar sarımsak ekliyoruz Basma işlemi tamamlanınca sıra suyunu hazırlamada Üç litre suya bir litre sirke, bir su bardağı şeker ve bir su bardağı tuz ekleyip karıştırıyoruz ve turşu kaplarımıza döküyoruz Kapakları hava almaması için sıkıca kapatın ve yaklaşık bir ay bekleyin Sonra afiyet olsun