iltasyazilim
FD Üye
Tam Ölçülü Turşu Tarifi İçin Malzemeler
*12 su bardağı önceden kaynatılıp soğutulmuş su
*3 su bardağı sirke
*1 su bardağı salamura tuzu
*1 Türk kahvesi fincanı limon tuzu
*1 tatlı kaşığı şeker
*Bu ölçülerle hazırlanan karışımdan 5 kiloluk+ 1 kiloluk turşu hazırlayabiliriz
5 kg lık kavanoz için;
*1 kg taze tarla salatalığı
*1 kg yeşil biber
*45 adet kırmızı biber
*1 baş sarımsak
*Bir avuç kuru nohut
Tam Ölçülü Turşu Tarifi Yapılışı Bir gece önceden suyu kaynatıp soğumaya bırakalım, sebzeleri de kavanoza kolay yerleştirmek için tepsiye ya da bez üzerine serip 1 gün bekletelim Turşuyu yapacağımız zaman salatalık ve biberleri yıkayıp sarımsakları soyalım Biberlerin ucuna küçük çizikler atıp salatalıkları da bir kaç yerinden delelim Sarımsaklarla beraber kavanoza yerleştirelim Turşunun suyu için verilen malzemeleri bir kapta karıştıralım, sebzelerin üzerine çıkacak kadar karışımdan ekleyelim, kalan karışımı sonra kullanmak üzere bir kavanozda saklayabilirsiniz Son olarak kavanoza bir avuç nohut koyup kavanozun ağzını sıkıca kapatalım 15 gün hiç açmadan güneş almayan bir yerde bekletelim 15 gün sonra turşumuzu afiyetle yiyebiliriz
Not: Bu ölçüleri bir arkadaşımdan almıştım, gerçekten tuzu tam kıvamında kütür kütür turşularınız oluyor Bu karışımı her türlü turşunuz da rahatlıkla kullanabilirsiniz
*12 su bardağı önceden kaynatılıp soğutulmuş su
*3 su bardağı sirke
*1 su bardağı salamura tuzu
*1 Türk kahvesi fincanı limon tuzu
*1 tatlı kaşığı şeker
*Bu ölçülerle hazırlanan karışımdan 5 kiloluk+ 1 kiloluk turşu hazırlayabiliriz
5 kg lık kavanoz için;
*1 kg taze tarla salatalığı
*1 kg yeşil biber
*45 adet kırmızı biber
*1 baş sarımsak
*Bir avuç kuru nohut
Tam Ölçülü Turşu Tarifi Yapılışı Bir gece önceden suyu kaynatıp soğumaya bırakalım, sebzeleri de kavanoza kolay yerleştirmek için tepsiye ya da bez üzerine serip 1 gün bekletelim Turşuyu yapacağımız zaman salatalık ve biberleri yıkayıp sarımsakları soyalım Biberlerin ucuna küçük çizikler atıp salatalıkları da bir kaç yerinden delelim Sarımsaklarla beraber kavanoza yerleştirelim Turşunun suyu için verilen malzemeleri bir kapta karıştıralım, sebzelerin üzerine çıkacak kadar karışımdan ekleyelim, kalan karışımı sonra kullanmak üzere bir kavanozda saklayabilirsiniz Son olarak kavanoza bir avuç nohut koyup kavanozun ağzını sıkıca kapatalım 15 gün hiç açmadan güneş almayan bir yerde bekletelim 15 gün sonra turşumuzu afiyetle yiyebiliriz
Not: Bu ölçüleri bir arkadaşımdan almıştım, gerçekten tuzu tam kıvamında kütür kütür turşularınız oluyor Bu karışımı her türlü turşunuz da rahatlıkla kullanabilirsiniz
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.