teknolojiuzmani
FD Üye
Tam Ölçülü Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 2.5 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı pirinç
- 2 su bardağı su (Pirinçleri haşlamak için)
- Fındık
- Fıstık
Tam Ölçülü Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pirinçlerimizi güzelce yıkıyoruz. İki bardak su ile pirinçlerimizi haşlıyoruz. Pirinçlerimiz tamamen haşlanıp yumuşayınca üzerine sütümüzü ilave ediyoruz.
- Sütümüzden yarım su bardağı kadarını dökmüyoruz bir kenara ayırıyoruz. Yedi dakika kadar sütümüzü kaynatıyoruz. Kaynayan sütün üzerine şeker ve vanilya ekliyoruz. Karıştırıyoruz ve bir beş dakika daha kaynatıyoruz.
- Kenara ayırdığımız yarım su bardağı süt ile nişastamızı güzelce açıyoruz. Kaynayan tenceremizin içerisine döküp son olarak sekiz dakika daha kaynatıp altını kapatıyoruz.
- Fırın için uygun olan ısıya dayanıklı kaplarımızın içerisine eşit miktarda sütlacımızı boşaltıyoruz. Ben güveç kaplarına yapmayı tercih ettim
fırın tepsisine sıralayıp yarısına kadar su dolduruyoruz.
- Tepsimizi fırının en üst rafına alıyoruz. 250’ fırında üzeri hafif yanık olana kadar fırınlıyoruz. Kızaran sütlaçlarımızı iki saat oda sıcaklığında bekletip, yaklaşık üç saatte buzdolabında beklettikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.