Tam Ölçülü Pastane Şekerparesi Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- Yarım su bardağı irmik
- 2,5, su bardağı un + 4 yemek kaşığı un
- 4 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- 4-5 damla limon
Tam Ölçülü Pastane Şekerparesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz. Kaynamaya başlayan şerbete limonu damlattıktan sonra orta ateşte 15 dk kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Şeker ve yumurtayı güzelce çırpıyoruz.
- Sırasıyla sıvı yağ, kabartma tozu, vanilin ekleyip karıştırıyoruz.
- Sonrasında irmiği ekleyip biraz yoğurduktan sonra elenmiş unumuzu denetimli bir biçimde ekliyoruz. Burada değerli püf noktası, hamurumuz sert olmayacak ve biraz ele yapışacak. Yapıştıkça yoğurun ve azar azar 4 yemek kaşığı unu ekleyin.
- Hamurun kıvam aldığını ve yumuşak, az ele yapışan bir forma geldiğini görene kadar unun cinsine nazaran un ekleyebilirsiniz. Muhakkak sert bir hamur yapmayın.
- Şekerpare’nin tutmamasının sebebi hamurun sert yapılmasından ve şerbetini âlâ çekememesinden kaynaklanıyor.
- Hamur hazırlandıktan sonra fırın tepsimize elimizle yuvarladığımız ve ortasını açtığımız şekerpareleri aralıklı olarak diziyoruz.
- Ortasına fındık, antep fıstık yahut cevizi isteğe bağlı batırıyoruz.
- Önceden ısıttığımız 180 derecelik fansız fırında üzeri hafif dönene kadar pişiriyoruz. Burada ki püf noktası ise çok pişirmemek çok kızarıncada şerbetini çekmiyor.
- Fırından aldığımız sıcak şekerpareye soğuk şerbeti süratlice döküyoruz.
- Sadece bir sefer döküp bırakmayın kaşık yardımıyla daima üzerine gezidirin. O denli soğumaya bırakın. Tadı nefis oluyor.
Bu dediğim püf noktalarına nazaran yaparsanız üstün olur. Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun.
Tam Ölçülü Pastane Şekerparesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı