Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tam Ölçülü Pastane Şekerparesi

Hoş geldin! baranschat tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Tam Ölçülü Pastane Şekerparesi
0
29

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Tam Ölçülü Pastane Şekerparesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • Yarım su bardağı irmik
  • 2,5, su bardağı un + 4 yemek kaşığı un
Şerbeti için;
  • 4 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 4-5 damla limon

Tam Ölçülü Pastane Şekerparesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz. Kaynamaya başlayan şerbete limonu damlattıktan sonra orta ateşte 15 dk kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
  2. Şeker ve yumurtayı güzelce çırpıyoruz.
  3. Sırasıyla sıvı yağ, kabartma tozu, vanilin ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Sonrasında irmiği ekleyip biraz yoğurduktan sonra elenmiş unumuzu denetimli bir biçimde ekliyoruz. Burada değerli püf noktası, hamurumuz sert olmayacak ve biraz ele yapışacak. Yapıştıkça yoğurun ve azar azar 4 yemek kaşığı unu ekleyin.
  5. Hamurun kıvam aldığını ve yumuşak, az ele yapışan bir forma geldiğini görene kadar unun cinsine nazaran un ekleyebilirsiniz. Muhakkak sert bir hamur yapmayın.
  6. Şekerpare’nin tutmamasının sebebi hamurun sert yapılmasından ve şerbetini âlâ çekememesinden kaynaklanıyor.
  7. Hamur hazırlandıktan sonra fırın tepsimize elimizle yuvarladığımız ve ortasını açtığımız şekerpareleri aralıklı olarak diziyoruz.
  8. Ortasına fındık, antep fıstık yahut cevizi isteğe bağlı batırıyoruz.
  9. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fansız fırında üzeri hafif dönene kadar pişiriyoruz. Burada ki püf noktası ise çok pişirmemek çok kızarıncada şerbetini çekmiyor.
  10. Fırından aldığımız sıcak şekerpareye soğuk şerbeti süratlice döküyoruz.
  11. Sadece bir sefer döküp bırakmayın kaşık yardımıyla daima üzerine gezidirin. O denli soğumaya bırakın. Tadı nefis oluyor.
Şekerpare sıkıntı bir tanım değil, ancak tanım verenler püf noktalarını atlıyor.

Bu dediğim püf noktalarına nazaran yaparsanız üstün olur. Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun.

Tam Ölçülü Pastane Şekerparesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,762Mesajlar
33,063Kullanıcılar
netflixdunySon üye
Üst Alt