iltasyazilim
FD Üye
Tam Ölçülü Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler
*1, 5 çay bardağı eritilmiş tereyağı
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 çay bardağı yoğurt veya süt
*2 yumurta
*1 çay bardağı irmik
*1 silme çay kaşığı kabartma tozu
*4 su bardağı un
Şerbeti İçin:
*3 su bardağı şeker
*3, 5 su bardağı su
*1 dilim limon
Arası için:
**İri doğranmış ceviz
Tam Ölçülü Kalburabastı Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar Kıvamı, *ölçüsü ve lezzeti yerinde Kalburabastı tatlısını denemeye var mısınız? * Öncelikle*şerbeti hazırlamamız gerekiyor Şerbet soğuk, tatlı sıcak olmalı Şerbet için *şeker, su ve limon dilimini tencereye koyup 20 dk kadar kaynatalım Şerbet ne çok koyu ne çok sulu olmalı, *orta kıvamda olmalı Hazır olan şerbeti soğumaya bırakın Tatlının hamuru *için *derin bir kaba yağları, *yoğurt ve yumurtayı ekleyip çırpıcıyla çırpın Daha sonra irmik, kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak kıvamda bir hamur elde edin Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın Rendenin ince tarafına koyup, el ayanızla aşağı doğru bastırarak hamuru açın İçine parça ceviz koyup yavaşça hamuru katlayın ve aralıklı olarak dizin Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında *üzerleri iyice kızarana kadar pişirin Fırından alır almaz üzerine şerbeti dökün Bu tatlı 1 gün sonra kıvamı ve lezzeti iyice yerine geliyor * * *Afiyet *olsun NOT : Bu lezzetli tarif için CAHİDE SULTAN hanıma teşekkür ederim
*1, 5 çay bardağı eritilmiş tereyağı
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 çay bardağı yoğurt veya süt
*2 yumurta
*1 çay bardağı irmik
*1 silme çay kaşığı kabartma tozu
*4 su bardağı un
Şerbeti İçin:
*3 su bardağı şeker
*3, 5 su bardağı su
*1 dilim limon
Arası için:
**İri doğranmış ceviz
Tam Ölçülü Kalburabastı Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar Kıvamı, *ölçüsü ve lezzeti yerinde Kalburabastı tatlısını denemeye var mısınız? * Öncelikle*şerbeti hazırlamamız gerekiyor Şerbet soğuk, tatlı sıcak olmalı Şerbet için *şeker, su ve limon dilimini tencereye koyup 20 dk kadar kaynatalım Şerbet ne çok koyu ne çok sulu olmalı, *orta kıvamda olmalı Hazır olan şerbeti soğumaya bırakın Tatlının hamuru *için *derin bir kaba yağları, *yoğurt ve yumurtayı ekleyip çırpıcıyla çırpın Daha sonra irmik, kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak kıvamda bir hamur elde edin Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın Rendenin ince tarafına koyup, el ayanızla aşağı doğru bastırarak hamuru açın İçine parça ceviz koyup yavaşça hamuru katlayın ve aralıklı olarak dizin Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında *üzerleri iyice kızarana kadar pişirin Fırından alır almaz üzerine şerbeti dökün Bu tatlı 1 gün sonra kıvamı ve lezzeti iyice yerine geliyor * * *Afiyet *olsun NOT : Bu lezzetli tarif için CAHİDE SULTAN hanıma teşekkür ederim