Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tam Ölçülü Kalburabastı

Tam Ölçülü Kalburabastı
0
111

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Tam Ölçülü Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler

*1, 5 çay bardağı eritilmiş tereyağı
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 çay bardağı yoğurt veya süt
*2 yumurta
*1 çay bardağı irmik
*1 silme çay kaşığı kabartma tozu
*4 su bardağı un

Şerbeti İçin:


*3 su bardağı şeker
*3, 5 su bardağı su
*1 dilim limon

Arası için:


**İri doğranmış ceviz

Tam Ölçülü Kalburabastı Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar Kıvamı, *ölçüsü ve lezzeti yerinde Kalburabastı tatlısını denemeye var mısınız? * Öncelikle*şerbeti hazırlamamız gerekiyor Şerbet soğuk, tatlı sıcak olmalı Şerbet için *şeker, su ve limon dilimini tencereye koyup 20 dk kadar kaynatalım Şerbet ne çok koyu ne çok sulu olmalı, *orta kıvamda olmalı Hazır olan şerbeti soğumaya bırakın Tatlının hamuru *için *derin bir kaba yağları, *yoğurt ve yumurtayı ekleyip çırpıcıyla çırpın Daha sonra irmik, kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak kıvamda bir hamur elde edin Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın Rendenin ince tarafına koyup, el ayanızla aşağı doğru bastırarak hamuru açın İçine parça ceviz koyup yavaşça hamuru katlayın ve aralıklı olarak dizin Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında *üzerleri iyice kızarana kadar pişirin Fırından alır almaz üzerine şerbeti dökün Bu tatlı 1 gün sonra kıvamı ve lezzeti iyice yerine geliyor * * *Afiyet *olsun NOT : Bu lezzetli tarif için CAHİDE SULTAN hanıma teşekkür ederim
 
858,505Konular
982,695Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt