elektronikci
FD Üye

Tam Ölçülü Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- Yarım paket margarin ya da tereyağı (125 gr)
- Yarım su bardağı sıvı yağı
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Un
- 5 tane elma
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tam Ölçülü Elmalı Turta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İç harcı için elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim.
- Bir tavaya tüm malzemeleri koyup kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim ve soğutalım.
- Oda sıcaklığında tereyağı sıvı yağı yumurta ve şekeri mikserle şeker eriyene kadar çırpalım.
- Üzerine kabartma tozu ,vanilya ve unu azar azar ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
- Yapacağımız kalıbı biraz yağlayalım. Ben tart kalıbı kullandım. Kelepçeli kalıpta ya da borcamda da yapabilirsiniz.
- Hamurun 4 te birini ayıralım ve buzluğa atalım.
- Kalan hamuru kalıbımıza eşit olacak şekilde yayalım.
- Çatalla üzerine delikler açalım.
- Elma harcını içine yerleştirelim.
- Üzerine buzluktaki hamuru rendeleyelim.
- Önceden ısınmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
- Soğuduğunda üzerine pudra şekeri serpip servis edelim. Deneyenlere afiyet olsun.