Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tam Ölçülü Bal Parmak Tatlısı

Tam Ölçülü Bal Parmak Tatlısı
0
41

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
tam-olculu-bal-parmak-tatlisi.jpg

Tam Ölçülü Bal Parmak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı irmik
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı şeker
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un az gelirse ekleme yapın
Ortası için:
  • Çiğ badem
Şerbet için:
  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limon suyu

Tam Ölçülü Bal Parmak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yoğurma kabımıza tereyağ, yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve toz şekeri alarak elimizle karıştıralım.
  2. İrmik, kabartma tozu, vanilyayı ekleyerek tekrar karıştıralım.
  3. Son olarak unumuzu ekleyelim ve hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.Yumuşak bir hamur olmalı.
  4. Daha sonra hamurda ceviz büyüklüğünde parçalar alalım düz zeminde rulo şeklinde açalım.
  5. Rulomuzun uçlarını birleştirip resimdeki gibi damla şeklini verelim ve irmiğe bulayalım.
  6. Hazırladıklarımızı yağlı kağıt serili veya sıvı yağ ile yağlamış olduğumuz tepsimize dizelim.
  7. Ortalarına bademleri yerleştirelim ve önceden ısıtmış olduğumuz 180°lik fırında yaklaşık 25 dakika pişirelim.
  8. Bu arada şerbetimizi hazırlayalım.
  9. Şeker ve suyu tencereye alalım ve orta ateşte ara ara karıştırarak kaynamaya bırakalım.
  10. Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra limon suyunu koyalım içine ve 5 dakika daha kaynatalım toplam 15 dakika kaynayacak.
  11. Tatlılarımız piştikten sonra fırından alalım ve ılımaya bırakalım.
  12. Tatlılarımızı uygun bir kaba dizdikten sonra şerbetimizi üzerine gezdirelim.
  13. Bu aşamada tatlılar ılık şerbetimiz sıcak olsun.
  14. Şerbetini tamamen çekmesi için 3- 4 saat dinlendirmeniz güzel olur.Tatlımızz hazırr afiyet olsunn????????.
Tam Ölçülü Bal Parmak Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,691Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt