
Tam Ölçülü Bal Parmak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı irmik
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı şeker
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un az gelirse ekleme yapın
- Çiğ badem
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Yarım limon suyu
Tam Ölçülü Bal Parmak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabımıza tereyağ, yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve toz şekeri alarak elimizle karıştıralım.
- İrmik, kabartma tozu, vanilyayı ekleyerek tekrar karıştıralım.
- Son olarak unumuzu ekleyelim ve hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.Yumuşak bir hamur olmalı.
- Daha sonra hamurda ceviz büyüklüğünde parçalar alalım düz zeminde rulo şeklinde açalım.
- Rulomuzun uçlarını birleştirip resimdeki gibi damla şeklini verelim ve irmiğe bulayalım.
- Hazırladıklarımızı yağlı kağıt serili veya sıvı yağ ile yağlamış olduğumuz tepsimize dizelim.
- Ortalarına bademleri yerleştirelim ve önceden ısıtmış olduğumuz 180°lik fırında yaklaşık 25 dakika pişirelim.
- Bu arada şerbetimizi hazırlayalım.
- Şeker ve suyu tencereye alalım ve orta ateşte ara ara karıştırarak kaynamaya bırakalım.
- Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra limon suyunu koyalım içine ve 5 dakika daha kaynatalım toplam 15 dakika kaynayacak.
- Tatlılarımız piştikten sonra fırından alalım ve ılımaya bırakalım.
- Tatlılarımızı uygun bir kaba dizdikten sonra şerbetimizi üzerine gezdirelim.
- Bu aşamada tatlılar ılık şerbetimiz sıcak olsun.
- Şerbetini tamamen çekmesi için 3- 4 saat dinlendirmeniz güzel olur.Tatlımızz hazırr afiyet olsunn????????.