Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tam Ölçülü Aşure

Tam Ölçülü Aşure
0
33

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
tam-olculu-asure.jpg

Tam Ölçülü Aşure Tanımı İçin Gereçler

  • 3 su bardağı buğday
  • 1.5 su bardağı barbunya
  • 1.5 su bardağı kurufasulye
  • 1.5 su bardağı nohut
  • 2 paket fındık içi
  • 1 paket kuru kayısı
  • 1 paket kuru üzüm
  • 1 paket kuru incir
  • 2 paket kuş üzümü
  • 2 kilo şeker ( az şekerli sevenler azaltabilir)
  • 5 litre su
  • 6 adet karanfil
  • 5 çubuk tarçın
  • 2 su bardağı süt
Süslemek için
  • 1 paket ceviz içi
  • 1 paket hindistan cevizi tozu
  • 1 paket antep fıstığı tozu
  • 1 paket fındık içi tozu

Tam Ölçülü Aşure Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci evvel nohutu barbunyayı kuru fasulyeyi ve buğdayı farklı ayrı yumuşayana kadar pişirin.
  2. Ve suyunu dökün.
  3. Başka taraftan meyveleri kesip farklı kaplara koyup üzerine yumuşaması için su koyup 30 dk bekletin.
  4. Tenceremize birinci olarak haşladığımız buğdayları koyuyoruz ve üzerine 4 litre suyu koyup kaynayana kadar pişiriyoruz.
  5. Üzerine haşlanmış nohutu ekleyip 10 dakika kadar kaynatıyoruz.
  6. Daha sonra üzerine barbunları ve kuru fasulyeyi ekleyip karıştırın.
  7. Aşuremizin suyu kıvam alana kadar pişirin.
  8. Üzerine 2 su bardağı süt ek edin.
  9. Bütün meyvelerimizi süzüp tenceremize ek edelim ve üzerine 1 litre suyumuzu ek edip kaynatalım.
  10. Aşuremiz kaynadıktan sonra şekeri denetimli formda ek edin ve aşuremiz kıvam alana kadar pişirin.
  11. Pişen aşuremizi taslara hisse edip birinci sıcaklığı gittikten sonra üzerini istediğiniz biçimde süsleyip servis yapınız.Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt