
Tam Lezzetinde Mısır Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı yağ (Yarısı aycicek, yarısı zeytinyağı)
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1,5 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 3 su bardağı mısır unu
- Kıvama gelene kadar süt
- Tereyağı
Tam Lezzetinde Mısır Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir kaba yoğurt, yumurta, yağ, tuz, şeker ve kabartma tozunu alıp çırpıcıyla çırpıyoruz.
- Sonra mısır ununu ekliyoruz. Koyu kıvamlı bir harç oluyor.
- Sonra kek kıvamına gelene kadar azar azar süt ekleyip kıvamı açıyoruz (Su gibi olmayacak, kek kıvamından biraz daha tok, yavaş akacak bir kıvam olacak)
- Sonrasında fırın kabımızı ya da kek kalıbımızı tereyağı ile yağlıyoruz. Malzemeyi içine döküp, önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz.
- Ben turbo modda çalıştırdım o nedenle 30 35 dakikada pişti. Normal modda süre 50 55 dakikayı bulabilir. Kürdan testi yaparak kontrol edin lütfen. Afiyet olsun.