iltasyazilim
FD Üye
Tam Kıvamında Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler
*100 gram margarin (veya tereyeğı)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 su bardağı un
*2 su bardağı şeker
*3 su bardağı sıcak su
*1 yemek kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
Üzeri için;
*1 tabak kavrulmuş fıstık içi (yarım çay bardağı ile kavurabilirsiniz)
Tam Kıvamında Un Helvası Tarifi Yapılışı MERHABA ARKADAŞLAR
1
*Öncelikle arkadaşlar 2 su bardağı şekeri bir kaba alıp 3 su bardağı sıcak suyu üzerine boşaltın
*100 gram margarin derin bir tencerenin içinde eritin
*Üzerine 1 çay bardağı sıvı yağı ilave edin
*2 su bardağı unu tencerenin içerisine boşaltın ve karıştırmaya başlayın
*Tenceredeki unu kıvamı gelene kadar ve biraz koyulaşana kadar karıştırmaya devam edin
*Kıvamı geldiğinde 1 yemek kaşığı tarçını isteğe bağlı olarak ilave edin
*Kıvamını aldıktan sonra bir kabın içinde açtığınız şekerli suyu tencerenize boşaltın ve karıştırmaya başlayın
*Kıvamını alana kadar yani topak topak olmamasına dikkat ederek yaklaşık 15 dakika karıştırın
*Kıvamını aldıktan sonra elinizde olan bir kalıbla şekillendirebilir veya bir fincan yardımıyla önce kavurduğunuz fıstığı koyup üzerine un helvası ekleyerek servis tabağına alabilirsiniz AFİYET OLSUN
*100 gram margarin (veya tereyeğı)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 su bardağı un
*2 su bardağı şeker
*3 su bardağı sıcak su
*1 yemek kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
Üzeri için;
*1 tabak kavrulmuş fıstık içi (yarım çay bardağı ile kavurabilirsiniz)
Tam Kıvamında Un Helvası Tarifi Yapılışı MERHABA ARKADAŞLAR
1
*Öncelikle arkadaşlar 2 su bardağı şekeri bir kaba alıp 3 su bardağı sıcak suyu üzerine boşaltın
*100 gram margarin derin bir tencerenin içinde eritin
*Üzerine 1 çay bardağı sıvı yağı ilave edin
*2 su bardağı unu tencerenin içerisine boşaltın ve karıştırmaya başlayın
*Tenceredeki unu kıvamı gelene kadar ve biraz koyulaşana kadar karıştırmaya devam edin
*Kıvamı geldiğinde 1 yemek kaşığı tarçını isteğe bağlı olarak ilave edin
*Kıvamını aldıktan sonra bir kabın içinde açtığınız şekerli suyu tencerenize boşaltın ve karıştırmaya başlayın
*Kıvamını alana kadar yani topak topak olmamasına dikkat ederek yaklaşık 15 dakika karıştırın
*Kıvamını aldıktan sonra elinizde olan bir kalıbla şekillendirebilir veya bir fincan yardımıyla önce kavurduğunuz fıstığı koyup üzerine un helvası ekleyerek servis tabağına alabilirsiniz AFİYET OLSUN