Tam Kıvamında Süt Reçeli Yahut Karamel Tanımı İçin Gereçler
- 1 litre süt (Paket değil)
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı (silme) şekerli vanilin
Tam Kıvamında Süt Reçeli Yahut Karamel Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak derin tenceremize sütümüzü ve şekerimizi alıp bir taşım kaynatıyoruz.
- Kaynayınca altını hafif kısıp (en kısık değil) 1 çay kaşığı karbonatı ve vanilini ek ediyoruz.
- Not:Ara orta karıştırıyoruz tavsiyem mutfaktan ayrılmayın ortada kabarıyor zira.Tam 1 saate kıvamını aldı. Soğuyunca uygunca kıvam alıyor.
Pastalara karamel diye konuladabilinir. Ve bence sütlaçda da bu reçelde de marketteki paket sütler yerine açık sütler çok yakışıyor. Afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.