
Tam Kıvamında Şekerpare Tanımı İçin Materyaller
- 2 yumurta
- 125 gram margarin
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı irmik
- 1 paket vanilin
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 4 çay bardağı un
- Yarım çay bardağı portakal suyu
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Çeyrek limon
Tam Kıvamında Şekerpare Tanımı Yapılışı
- Şerbet ile başlayalım.Şeker, su, portakal suyu, çeyrek limonu ocağa alalım kaynamaya başladıktan 5dk sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- 1 tam yumurta 1 yumurtanın akını kaba koyalım.
- Üzerine un hariç tüm gereçleri ekleyelim.
- Harcı bir spatula yardımıyla karıştıralım.
- Yavaş yavaş unu ekleyelim ve elimizle yoğuralım.
- Yuvarlak hal verip tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sarısını sürüp fındıkları bastıralım.
- 2-3 dakika bekleyelim birinci sıcaklığı gittikten sonra şerbeti dökelim.
- 2 saat dinlendikten sonra yiyebilirsiniz.