Tam Kıvamında Revani (Zerdeçallı Mandalinalı) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 2 mandalina kabuğu kullandım portakal da olur
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal (Renk veriyor)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1 dilim limon
Tam Kıvamında Revani (Zerdeçallı Mandalinalı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak şerbeti hazırlayalım şerbet ılık olacak.
- Su ve şekeri tencereye alın, eriyinceye kadar karıştırın.
- Kaynamaya başlayınca 1 dilim limon ilave edip altını kısın ve 15 dakika kaynatıp altını kapatın ılınmaya bırakın.
- Hamuru için; yumurta ve şekeri iyice çırpın köpük köpük oluncaya kadar.
- Ardından sıvı yağ ve yoğurdu ilave edip çırpmaya devam edin.
- İrmik, un, kabartma tozu vanilya zerdeçal ve mandalina kabuklarını ilave edin dilerseniz portakal ???? kabuğu rendeleyebilirsiniz ben mandalina kabuğunu rondodan geçirdim.
- Hazırlanan hamuru yağladığımız yuvarlak borcama dökelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
- Tatlının ilk sıcaklığı çıktıktan sonra ılınmış olan şerbeti dökelim.
- Soğuduktan sonra buzdolabında dinlendirin serin serin servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ????

Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.