Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tam Kıvamında Revani (Zerdeçallı Mandalinalı)

Tam Kıvamında Revani (Zerdeçallı Mandalinalı)
0
50

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
tam-kivaminda-revani-zerdecalli-mandalinali.jpg

Tam Kıvamında Revani (Zerdeçallı Mandalinalı) Tarifi İçin Malzemeler


Hamuru için;
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 2 mandalina kabuğu kullandım portakal da olur
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal (Renk veriyor)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Tam Kıvamında Revani (Zerdeçallı Mandalinalı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak şerbeti hazırlayalım şerbet ılık olacak.
  2. Su ve şekeri tencereye alın, eriyinceye kadar karıştırın.
  3. Kaynamaya başlayınca 1 dilim limon ilave edip altını kısın ve 15 dakika kaynatıp altını kapatın ılınmaya bırakın.
  4. Hamuru için; yumurta ve şekeri iyice çırpın köpük köpük oluncaya kadar.
  5. Ardından sıvı yağ ve yoğurdu ilave edip çırpmaya devam edin.
  6. İrmik, un, kabartma tozu vanilya zerdeçal ve mandalina kabuklarını ilave edin dilerseniz portakal ???? kabuğu rendeleyebilirsiniz ben mandalina kabuğunu rondodan geçirdim.
  7. Hazırlanan hamuru yağladığımız yuvarlak borcama dökelim.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
  9. Tatlının ilk sıcaklığı çıktıktan sonra ılınmış olan şerbeti dökelim.
  10. Soğuduktan sonra buzdolabında dinlendirin serin serin servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ????✅
Tam Kıvamında Revani (Zerdeçallı Mandalinalı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,778Mesajlar
33,072Kullanıcılar
Doutam35Son üye
Üst Alt