
Tam Kıvamında Mıhlama Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
- 1 dolu yemek kaşığı mısır unu
- Yarım çay bardağı su
- Yarım çay bardağı süt
Tam Kıvamında Mıhlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kaşarı rendeleyip 1 su bardağı kadar ölçüyoruz.
- Tereyağını tavaya alıp yakmadan iyice köpürtüyoruz( bu nokta çok önemli piştikten sonra tereyağının üste çıkmasını sağlıyor).
- Tereyağı köpürdüğünde üzerine mısır ununu ekleyip rengi çok dönmeden yaklaşık 1 dk kadar kavuruyoruz.
- Kavrulan una su ve suyu ilave edip iyice karıştırıyoruz.
- Kaynadıktan sonra kaşarı ilave edip bir tur iyice karıştırıyoruz ve kısık ateşte tereyağı üste çıkana kadar pişiriyoruz, tereyağı üste çıkınca mıhlamamız hazır
afiyet olsun.