Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tam Kıvamında Mercimek Çorbası

Tam Kıvamında Mercimek Çorbası
0
37

dagcı

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
71

Tam Kıvamında Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

• 1 su bardağı mercimek (200gr)
  • 1 soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı nane
  • Acı sevenler için pul biber
  • 7 su bardağı su( 1,5 l)

Tam Kıvamında Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Soğanı iri iri doğrayın. Uygun bir tencereye sıvı yağı alın içine soğanları ekleyin ve kavurun.
  2. Ardından salçaları ek edin ve devam kavurun.
  3. Daha sonra yıkanmış mercimeği ve naneyi ekleyin ve 3-4 dk daha kavurmaya devam edin.
  4. Suyunu ve tuzunu ek edin ve mercimekler yeterlice yumuşayıncaya kadar pişirin. Ben düdüklü tencerede pişirdim.
  5. Pişen çorbayı pürüzsüz kıvam alana kadar blendırdan geçirin. Üzerine bol limon sıkın ve afiyetle yiyin.
Tam Kıvamında Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Sarı Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı mercimek1 su bardağı tavuk suyu yada et suyu (Ben bir gün önce haşladığım mantı suyunu kullandım çok çok lezzetli oluyor)1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı zeytinyağı1 adet soğan2 diş sarımsak1 çay kaşığı zerdeçal1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
Mercimek Çorbası (Lokanta Usulü) Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı mercimek1 tane soğan1 tane havuç1 tane patates1 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı salça1 buçuk tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı kırmızı toz biber1 çay kaşığı kimyonYarım paket tavuk bulyon7 su bardağı su Üstü için KrokanTereyağlı pul...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
Tam Kıvamında Mercimek Çorbası Tanımı İçin Gereçler 1,5 su bardağı kırmızı mercimek1 adet küçük patates1 adet küçük havuç1 adet orta uzunluk soğan1, 5-2 lt su ya da et suyuTereyağıTuz Tam Kıvamında Mercimek Çorbası Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Soğan iri iri doğranıp, tereyağında...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Yoğurt Terbiyeli Mercimek Çorbası Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı kırmızı mercimek1 adet kuru soğan1 adet patates1 adet havuç2 adet tavuk bulyon2 tatlı kaşığı vegeta1 çay kaşığı karabiber8, 10 bardak suYarım çay bardağı sıvı yağ Terbiyesi için : 3 yemek kaşığı dolusu yoğurtYarım limonun suyu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
Tam Kıvamında Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 1,5 su bardağı kırmızı mercimek1 yemek kaşığı tereyağ yada 3 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı acı biber salçası (Acı severler artırabilir)1 adet büyük boy kuru soğan1 diş sarımsak1 adet patates1 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt