Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tam kıvamında kiraz reçeli nasıl yapılır? Kiraz reçelinin püf noktaları

Tam kıvamında kiraz reçeli nasıl yapılır? Kiraz reçelinin püf noktaları

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
tam_kivaminda_kiraz_receli_nasil_yapilir_kiraz_recelinin_puf_noktalari_1624449208_7591.jpg

Kiraz yaz aylarının en lezzetli ve en düşük kalorili meyvelerinden. Birçok tatlıda zevkle kullanılabilen kirazın reçeli de enfes oluyor. Vişne reçeliyle karıştırılmaması gereken kiraz reçelinin malzemeleri ve tarifi aşağıda.

Ana vatanı Kuzey Anadolu olarak bilinen kiraz, ülkemizde en çok Marmara ve Ege Bölgesi'nde yetiştirilir. Güçlü bir antioksidan kaynağı olan kiraz, kalp hastalıkları ve bazı kanser türlerine karşı vücudu korur. Sindirim sistemini destekleyen meyve aynı zamanda metabolizmanın hızını ikiye katlar. Dolayısıyla kiraz tüketirken kilo vermek çok daha kolaydır. Bununla beraber içinde bulunan melatonin ile uyku düzenini korumayı sağlayan kiraz, gün içinde sinir sisteminin de rahatlamasına yardımcı olmaktadır.Peki, şifa deposu olarak bilinen kiraz reçeli nasıl yapılır? Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, kiraz reçeli tarifi için detaylara geçebiliriz.
  • Reçeli hazırlarken çok fazla karıştırmamaya özen gösterin. Bu sayede kirazların dağılmasını önleyebilirsiniz.
  • Reçeli pişirirken üzerinde oluşan köpükleri mutlaka alın. Reçel kaynamaya başladığında bir çay kaşığı tereyağı ilave edin. Böylece daha lezzetli bir tat elde edebilirsiniz.
  • Aromatik bir tat elde etmek için, reçeli pişirirken içerisine bir çubuk tarçın ilave edebilirsiniz.
U0oQn_1624449255_9776.jpg

KİRAZ REÇELİ TARİFİ:

MALZEMELER

1,5 kilo kiraz
1 kg toz şeker
1 adet limon suyu

cTofV_1624449267_5618.jpg

YAPILIŞI

1,5 kilo kirazın çekirdeklerini çıkarıp saplarını ayıklayın. 1 kilo şekeri ilave edin.

Kapağını kapatıp 1 gece bekletin. Tencereyi ocağa alıp orta ateşte şeker tamamen eriyinceye kadar pişirin.

zDLjS_1624449357_642.jpg

Kaynamaya başlayınca hafifçe karıştırın.

Köpüklenmesini engellemek için fındık büyüklüğünde tereyağı ilave edin.

Son olarak yarım limonun suyunu ilave edip ocağın altını kapatın.

Soğuyunca kavanoza aktarıp kapağını kapatarak muhafaza edin.

Afiyet olsun...
 
858,505Konular
982,773Mesajlar
33,069Kullanıcılar
orkunsalihSon üye
Üst Alt