Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tam Kıvamında Kayseri Yağlaması

Tam Kıvamında Kayseri Yağlaması
0
96

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
tam-kivaminda-kayseri-yaglamasi-4.jpg

Tam Kıvamında Kayseri Yağlaması Tanımı İçin Materyaller


Hamur için
  • 2.5 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket maya
  • Un
İç için
  • 500 gram kıyma
  • 2 soğan
  • 2 domates
  • 1 yeşil biber
  • Tuz karabiber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Üzerine
  • Yoğurt
  • Sarımsak

Tam Kıvamında Kayseri Yağlaması Tanımı Yapılışı

  1. Hamur için.Un hariç tüm gereçler bir kaba alınır un yavaş yavaş dökülür yumuşak bir olacak.
  2. Hamur hazır olunca mayalanmaya bıraktırılır.
  3. O sırada iç hazırlanır.Sıvıyağ bir tavaya alınır.
  4. Soğanlar küçük küçük doğranıp yağ ile kavrulur.
  5. Üzerine biber doğranıp solana kadar kavrulur.
  6. Daha sonra domates salça ve kıyma sırayla eklenerek kavrulur ve en son baharatlar ve su eklenerek bir taşım kaynatılır ve altı kapanır.
  7. O sırada hamurdan bezeler alınıp ince açılır ve tavada artlı önlü kızartılır.
  8. Ve kızaran hamurlar bir beze sarılır yumuşasın diye.
  9. Daha sonra sırayla yufka üzerine kıymalı harç tekrar yufka kıymalı harç bu biçimde dizilir.
  10. En son üzerine sarımsaklı yoğurt konularak servis edilir.
 
858,505Konular
982,762Mesajlar
33,063Kullanıcılar
netflixdunySon üye
Üst Alt