bilgisayarci
FD Üye
Tam Kıvamında İrmik Helvası Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker (Şekerli sevenler için 3 kaşık daha fazla koyulabilir)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağından az sıvı yağ
- Sade dondurma
Tam Kıvamında İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Şerbeti için; süt, su ve şekeri küçük bir tencereye alıp, şeker ereyine kadar ısıtıp, altını kapatalım. Başka bir tencerede tereyağı ve sıvı yağı eritip üzerine irmiği ek ederek kavuralım.
- İrmiğin rengi dönene kadar orta ateşte daima kavurmaya devam edelim. İstediğimiz rengi alınca hazırladığımız şerbeti yavaş yavaş ek edip bir yandan karıştıralım.
- Şerbetin tamamını dökünce altını kısıp çekmesini bekleyelim. Tatlımız çekince kapağı kapalı biçimde 5-10 dakika dinlendirelim akabinde servise hazırdır. Bir kaseye streç serip, helvadan 3-4 kaşık koyalım.
- Ortasına dondurma ekleyip tekrar üzerine 3-4 kaşık helva koyup kaşıkla düzeltelim ve servis tabağına karşıt çevirelim. Dilersiniz cevizle süsleyebilirsiniz, afiyet olsun????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.