
Tam Kıvamında Ekşili Sulu Köfte Tanımı İçin Materyaller
- 400 gram kıyma
- 1 küçük rendelenmiş kuru soğan
- 1.5 yemek kaşığı pirinç
- 2 yemek kaşığı un
- 2 orta uzunluk patates
- 2 orta uzunluk havuç
- 1/2 (yarım) demet maydanoz
- 1/2 (yarım) limon suyu
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- 1 litre kadar su
Tam Kıvamında Ekşili Sulu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kıyma,yıkanmış pirinç,karabiber,kimyon ve tuzu derin bir kapta yaklaşık 5 dakika güzelce yoğuralım.
- Cevizden biraz küçük yuvarlayıp düz bir tabağa koyduğumuz una düzgünce bulayıp tüp köftelerin etrafını unla kaplayalım.
- Köfte büyüklüğünde doğradığımız patates ve havucu yaklaşık 1 litre suda 2-3 dk kadar haşlayalım.
- Köfteleri de içine atıp nazikçe şöyle bir karıştırıp ocağı güzelce kısalım kısık ateşte 7-8 dk kadar pişirelim.
- Bir kaseye yumurta sarısı ve limon suyunu düzgünce karıştırıp pişen köftenin suyundan biraz ekleyip karıştırarak pişen köftelerin üzerine ekleyelim.
- Kaynayınca ocağı kapatıp 5 dakika dinlendirip doğradığımız maydanozları ekleyip servis edelim. Tek başına bu yemek bir öğün için bence kâfi denemeyen kalmasın çok lezzetli.