
Tam Kıvamında Anne Usulü Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler
- 3 litre süt (2 çay bardağı süt nişastalar için ayrılacak)
- 1 su bardağı pirinç
- 5 su bardağı şeker
- 3 tepeleme çorba kaşığı buğday nişastası
- 2 tepeleme çorba kaşığı mısır nişastası
- Kaynatmak için 6-7 su bardağı su
- Tarçın, fındık, fıstık
Tam Kıvamında Anne Usulü Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 defa soğuk sudan geçirilen pirinçler 6-7 bardak kaynayan suda, su azalıp pirinçler hafif lapa halini alana kadar, orta ateşte ara sıra karıştırılarak haşlanır.
- Daha sonra süt eklenip ateşin altı kısılır.
- Süt kaynayana kadar pişirilir.
- Süt kaynadıktan sonra 10- 15 dk ara sıra karıştırılarak pişirmeye devam edilir.
- Ardından şekeri de ilave edip karıştırarak kaynaması beklenir.
- Kaynayınca 3-5 dk kadar daha pişirilir.
- Diğer yandan 2 bardak süt ile nişastalar iyice çırpılıp karıştıra karıştıra tencereye eklenir.
- Bu şekilde kaynayıp, özleşene, göz göz olana kadar pişirilir.
- Baloncuklar çıkmaya başlayınca 3-4 dk daha pişirilip ocaktan alınır.
- Servis kaselerine alınıp, dilediğinizce süsleyip afiyetle yiyebilirsiniz.
- Fırınlamak isterseniz 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar bekletin.
Tam Kıvamında Anne Usulü Sütlaç Tarifi Fotoğraflı Yapılışı