Tam Buğday Unundan Nefis Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 100 gram oda sıcaklığında margarin yahut tereyağı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 tane yumurta (1 adedinin sarısını üstüne)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 2, 5-3 su bardağı un
- 1 kase beyaz peynir
- 1 avuç maydanoz
- 1 yemek kaşığı çörek otu
Tam Buğday Unundan Nefis Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tam buğday ununu bir kaba koyuyoruz. Ortasını açıp tereyağı, zeytinyağı, yoğurt, sirke ve yumurtaları(bir yumurta ve bir adedinin akı) koyuyoruz.
- Kabartma tozunu ve tuzu ek edip yoğurmaya başlıyoruz. Hamur toparlamaya başlayınca şayet ele yapışıyorsa biraz daha un ek edebilirsiniz. Hamur hazır olunca.
- Mandalinadan küçük kesimler koparıp avucunuzda yuvarlak açın. Ortasın maydanoz ve peynirden hazırladığınız harcı yerleştirin. Güzelce kapatın.
- Tepsiye dizdikten sonra yumurta sarını sürüp çörek otunu serpin.
- Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.