Tam Buğday Unlu Sağlıklı Tart Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 125 gr (Yarım paket) tereyağı yoksa margarin
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- Yarım paket kabartma tozu
- Vanilya
- Tam buğday unu (Aldığı kadar)
- 3 tane elma
- 1 çay kaşığı toz tarçın
- 3 yemek kaşığı şeker
- Pudra şekeri
Tam Buğday Unlu Sağlıklı Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tarife birinci iç harcını yapmakla başlayalım. 3 elmayı rendeleyip içine 3 kaşık şeker atalım ocağın üstünde kıvam alana kadar pişirelim. En son tarçını ekleyip soğumaya bırakalım.
- Yumurtayı ve pudra şekerini güzelce çırpalım. Akabinde oda sıcaklığındaki yarım paket tereyağını ekliyoruz. Yarım paket kabartma tozu, vanilya ve unu ek edip, kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
- Yağlı kağıt koyduğum tart kalıbına, oklava yardımıyla açtığım hamurumun yarısını yerleştiriyorum.
- Daha sonra iç harcını yerleştirip kalan hamuru tekrar oklava yardımıyla açıp şeritler halinde kesiyoruz. Üzerine çapraz bir biçimde yerleştiriyoruz.
- 180 derecelik fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Sıcaklığı çıktıktan sonra pudra şekeriyle süsleyebilirsiniz. Deneyenler afiyet olsun.
Tam Buğday Unlu Sağlıklı Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı