
Tam Buğday Unlu Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 paket kuru maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yumurta akı
- 5 su bardağı tam buğday unu
- 1 yumurta sarısı
- (Ben içine bir şey koymadım, siz isterseniz beyaz peynir ve maydanoz kullanabilirsiniz)
Tam Buğday Unlu Poğaça Tanımı Yapılışı
- Öncelikle sütümüzü ılıştırıp, hamuru yoğuracağımız kaba alıyoruz.
- Akabinde mayayı ekleyip, 2 dk bekletiyoruz.
- Sonrasında sıvı yağ, yumurta akı, tuzu da ekleyip bir çırpma teli yardımıyla uygunca karıştırıyoruz.
- Bu sıvı karışımın üzerine tam buğday ununu da ekleyip, yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
- Yoğurduktan sonra yoğurma kabının ağzını bir kapak yardımıyla kapatıp yarım saat yada daha az bir mühlet kabarmasını bekliyoruz. Tam buğday unu süratli kabarıyor bilginiz olsun ????.
- Hamurumuz kabardıktan sonra biçim verip yumurta sarısını da sürdükten sonra, 180 derecelik fırında 30 dk kadar denetimli bir halde pişiriyoruz. Afiyet olsun ????.