Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tam Buğday Unlu Poğaça (Yağsız)

Tam Buğday Unlu Poğaça (Yağsız)
0
65

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
tam-bugday-unlu-pogaca-yagsiz.jpg

Tam Buğday Unlu Poğaça (Yağsız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı tam buğday unu
İç harcı:
  • Beyaz peynir
  • Kekik
Üzeri için:
  • Çok az sütle çırpılmış 1 adet yumurta sarısı
  • Susam, çörekotu

Tam Buğday Unlu Poğaça (Yağsız) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yoğurma kabına ılık süt ve ılık suyu alıyoruz.
  2. Üzerine maya ve tozşekeri ekleyip maya eriyene kadar karıştırıyoruz.
  3. Yumurta ve tuzuda ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  4. Üzerine unumuzu azar azar ekleyerek yumuşak br hamur yoğuruyoruz.
  5. Un az gelirse biraz daha ilave edebiliriz.
  6. Mayalanması için kapalı bir şekilde bekletiyoruz ( yaklaşık 30 dakika).
  7. Mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp içerisine kekikli peynir karışımını koyup istediğimiz şekli verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
  8. Çok az sütle çırpılmış yumurta sarısını üzerine sürüyoruz, susam ve çörek otu serpiştirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  9. Bu ölçülerde boyutuna göre 16-18 adet poğaça çıkıyor.
Afiyet olsun.

Tam Buğday Unlu Poğaça (Yağsız) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt