
Tam Buğday Unlu Poğaça (Yağsız) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 adet yumurta
- 1 paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı tozşeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı tam buğday unu
- Beyaz peynir
- Kekik
- Çok az sütle çırpılmış 1 adet yumurta sarısı
- Susam, çörekotu
Tam Buğday Unlu Poğaça (Yağsız) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına ılık süt ve ılık suyu alıyoruz.
- Üzerine maya ve tozşekeri ekleyip maya eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Yumurta ve tuzuda ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
- Üzerine unumuzu azar azar ekleyerek yumuşak br hamur yoğuruyoruz.
- Un az gelirse biraz daha ilave edebiliriz.
- Mayalanması için kapalı bir şekilde bekletiyoruz ( yaklaşık 30 dakika).
- Mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp içerisine kekikli peynir karışımını koyup istediğimiz şekli verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
- Çok az sütle çırpılmış yumurta sarısını üzerine sürüyoruz, susam ve çörek otu serpiştirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Bu ölçülerde boyutuna göre 16-18 adet poğaça çıkıyor.
Tam Buğday Unlu Poğaça (Yağsız) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı