
Tam Buğday Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı maya
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
Tam Buğday Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle unu yoğurma kabımıza koyuyoruz.
- Ardından unun ortasına havuz yapıp şeker ve mayayı koyuyoruz. Havuzun kenarlarına da tuz ve yağı koyuyoruz.
- Ilık suyu mayayla şekerin üstüne döküyoruz ve yoğurmaya başlıyoruz un tam gelicektin çok cıvık olursa yarım bardak daha ekleyebilirsiniz ama hafif ele yapışan bi hamur olucak.
- Daha sonra hamurun üstünü kapatıp 40 dk mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalandıktan sonra hamurumuzu tepsiye alıp şekil veriyoruz ve 1 saat kadarda tepside mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanma işlemi bittikten sonra önceden ısıtılmış 180° derece fırına veriyoruz.
- 15 dk sonra fırınımızı 160 ° dereceye alıp 25 dk da öyle pişiriyoruz.
- Pişen ekmeğimizi fırından çıkarıp soğumasını bekliyoruz.
- Soğuduktan sonra dilimleyebilirsiniz.Afiyet olsun.
Tam Buğday Ekmeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı