Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tam Buğday Ekmeği

Tam Buğday Ekmeği
0
51

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
tam-bugday-ekmegi.jpg

Tam Buğday Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı maya
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı

Tam Buğday Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle unu yoğurma kabımıza koyuyoruz.
  2. Ardından unun ortasına havuz yapıp şeker ve mayayı koyuyoruz. Havuzun kenarlarına da tuz ve yağı koyuyoruz.
  3. Ilık suyu mayayla şekerin üstüne döküyoruz ve yoğurmaya başlıyoruz un tam gelicektin çok cıvık olursa yarım bardak daha ekleyebilirsiniz ama hafif ele yapışan bi hamur olucak.
  4. Daha sonra hamurun üstünü kapatıp 40 dk mayalanmaya bırakıyoruz.
  5. Mayalandıktan sonra hamurumuzu tepsiye alıp şekil veriyoruz ve 1 saat kadarda tepside mayalanmaya bırakıyoruz.
  6. Mayalanma işlemi bittikten sonra önceden ısıtılmış 180° derece fırına veriyoruz.
  7. 15 dk sonra fırınımızı 160 ° dereceye alıp 25 dk da öyle pişiriyoruz.
  8. Pişen ekmeğimizi fırından çıkarıp soğumasını bekliyoruz.
  9. Soğuduktan sonra dilimleyebilirsiniz.Afiyet olsun.

Tam Buğday Ekmeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

 
858,505Konular
982,762Mesajlar
33,063Kullanıcılar
netflixdunySon üye
Üst Alt