iltasyazilim
FD Üye
Tako ( Tarifi Bana Ait ) İçin Malzemeler Hamur;
*2 su bardak un
*2 yemek kaşığı ekşi maya
*1 çay kaşığı anason
*1 çay kaşığı kekik kurusu
*Yarım çay kaşığı köri
*Yarım çay kaşığı toz karabiber
*Yarım çay kaşığı kuru maya
*Parmak ucu karbonat
*Tuz
*Aldığı kadar su
İç harcı;
*Yufkalar piştikten sonra hangi et türü isterseniz olur Kavrulmuş, haşlanmış fark etmez
*Yufkaya sürmek için mayonez piştikten sonra
*Bide kaşar peyniri rendelenmiş, domates dilimleri
*Yani zevke göre hangi iç harcı olursa olsun Artık sizin keşfinize bakıyor )))
*
Tako ( Tarifi Bana Ait ) Yapılışı Una tüm malzemeleri ilave ederek, suyunu da azar azar ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuruyoruz
Orta boy elma büyüklüğünde bezeler yapıyoruz
20 santim çokta ince olmayan bir yufkalar açıyoruz Tavada yağsız her iki tarafını pişiriyoruz
Pişen yufkalara sıcakken mayonez sürüp iç harcını ilave ederek rulo ve ya sade katlayarak servis ederiz
Nuş olsun
*2 su bardak un
*2 yemek kaşığı ekşi maya
*1 çay kaşığı anason
*1 çay kaşığı kekik kurusu
*Yarım çay kaşığı köri
*Yarım çay kaşığı toz karabiber
*Yarım çay kaşığı kuru maya
*Parmak ucu karbonat
*Tuz
*Aldığı kadar su
İç harcı;
*Yufkalar piştikten sonra hangi et türü isterseniz olur Kavrulmuş, haşlanmış fark etmez
*Yufkaya sürmek için mayonez piştikten sonra
*Bide kaşar peyniri rendelenmiş, domates dilimleri
*Yani zevke göre hangi iç harcı olursa olsun Artık sizin keşfinize bakıyor )))
*
Tako ( Tarifi Bana Ait ) Yapılışı Una tüm malzemeleri ilave ederek, suyunu da azar azar ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuruyoruz
Orta boy elma büyüklüğünde bezeler yapıyoruz
20 santim çokta ince olmayan bir yufkalar açıyoruz Tavada yağsız her iki tarafını pişiriyoruz
Pişen yufkalara sıcakken mayonez sürüp iç harcını ilave ederek rulo ve ya sade katlayarak servis ederiz
Nuş olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.