Resimli Tahinopita Tarifi
Tahinopita nasıl yapılır
Malzemeler
220 gr toz şeker
2,5 su bardağı un
1 su bardağı tahin
25 gr margarin
1 portakal kabuğu rendesi
34 su bardağı portakal suyu
3 tatlı kaşığı kabartma tozu
12 su bardağı dovulmuş ceviz
12 su bardağı sultan uzumu
12 tatlı kaşığı yenibahar
bir tutam tuz
imagestahinopitatarifiresimli5ad434e8abda5
Hazırlanışı
25 cm capında fırına giren seramik bir kabı margarin ile yağlayın Yağlı kağıdı kabın dibine gore keserek, seramik kabın dibine yerleştirin Tekrar yağlı kağıdı margarin ile yağlayın Uzerine bir parca un serperek, unun fazlasını kabı silkeleyerek atın Tahini şeker ve portakal kabuğu rendesi ile birlikte, bir cırpıcı ile 10 dakika kadar cırpın Daha sonra yavaş yavaş taze sıkılmış portakal suyunu ilave edin Una; yenibaharı, bir tutam tuzu ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın Baharatlı unun once yansını tahin ve şeker karışımına ilave edip karıştırın Tahin unu iyice yiyince, kalan unu ilave edin ve tekrar karıştırarak unu tahine yedirin Daha sonra sultan uzumunu ve dovulmuş cevizi ekleyip tekrar yoğurun Hamurunuz ekmek hamuru gibi olmalıdır Hamurunuzdan kucuk bir parca ayırıp kalan hamuru yağladığınız kaba koyun Uzerine ayırdığınız hamur parcasıyla arzu ettiğiniz gibi şekiller yaparak Pita'nızı susleyip, uzerine temiz bir mutfak bezi orterek, oda sıcaklığında 3040 dakika, hamur hemen hemen iki misli kabarıncaya kadar bekletin
Daha sonra Tahinopita'yı 160 derecede kızdırılmış fırında 5560 dakika pişirin Pita'nızın piştiğini ince uclu bir bıcağı Pita'ya batırarak anlayabilirsiniz Bıcağınız, hafif parlak ama yapışmadan, temiz cıkmalıdır
Pişince kabı ters cevirerek Pita'yı cıkarın Yağlı kağıdı aldıktan sonra, fırın dışında fırının ızgara telinde, 3 dakika kadar icini cekmesi icin bekletin
Soğuduktan sonra Tahinopita'yı ekmek kutusunda saklayarak dilediğiniz zaman yiyebilirsiniz
Tahinopita nasıl yapılır
Malzemeler
220 gr toz şeker
2,5 su bardağı un
1 su bardağı tahin
25 gr margarin
1 portakal kabuğu rendesi
34 su bardağı portakal suyu
3 tatlı kaşığı kabartma tozu
12 su bardağı dovulmuş ceviz
12 su bardağı sultan uzumu
12 tatlı kaşığı yenibahar
bir tutam tuz
imagestahinopitatarifiresimli5ad434e8abda5
Hazırlanışı
25 cm capında fırına giren seramik bir kabı margarin ile yağlayın Yağlı kağıdı kabın dibine gore keserek, seramik kabın dibine yerleştirin Tekrar yağlı kağıdı margarin ile yağlayın Uzerine bir parca un serperek, unun fazlasını kabı silkeleyerek atın Tahini şeker ve portakal kabuğu rendesi ile birlikte, bir cırpıcı ile 10 dakika kadar cırpın Daha sonra yavaş yavaş taze sıkılmış portakal suyunu ilave edin Una; yenibaharı, bir tutam tuzu ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın Baharatlı unun once yansını tahin ve şeker karışımına ilave edip karıştırın Tahin unu iyice yiyince, kalan unu ilave edin ve tekrar karıştırarak unu tahine yedirin Daha sonra sultan uzumunu ve dovulmuş cevizi ekleyip tekrar yoğurun Hamurunuz ekmek hamuru gibi olmalıdır Hamurunuzdan kucuk bir parca ayırıp kalan hamuru yağladığınız kaba koyun Uzerine ayırdığınız hamur parcasıyla arzu ettiğiniz gibi şekiller yaparak Pita'nızı susleyip, uzerine temiz bir mutfak bezi orterek, oda sıcaklığında 3040 dakika, hamur hemen hemen iki misli kabarıncaya kadar bekletin
Daha sonra Tahinopita'yı 160 derecede kızdırılmış fırında 5560 dakika pişirin Pita'nızın piştiğini ince uclu bir bıcağı Pita'ya batırarak anlayabilirsiniz Bıcağınız, hafif parlak ama yapışmadan, temiz cıkmalıdır
Pişince kabı ters cevirerek Pita'yı cıkarın Yağlı kağıdı aldıktan sonra, fırın dışında fırının ızgara telinde, 3 dakika kadar icini cekmesi icin bekletin
Soğuduktan sonra Tahinopita'yı ekmek kutusunda saklayarak dilediğiniz zaman yiyebilirsiniz