Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tahinli Un Helvası

Tahinli Un Helvası
0
25

teknoloji

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
83

Tahinli Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler

• 1.5 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 çay bardağı pekmez
  • 2.5-3.5 su bardağı süt

Tahinli Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk evvel süt şekerin eriyebileceği kadar ısıtılır ve şeker eklenir ve şekerin erimesi sağlanır.
  2. Daha sonra yağ tavaya koyulur.
  3. Sonra un da eklenir ve rengi dönene kadar kavrulur.
  4. Un kavrulduktan sonra süt eklenir ve fikırdayana kadar topaklandırmadan karıştırılır.
  5. Sonra tahin ve pekmez de eklenir ve fikırdayıp kıvam aldıktan sonra altı kapatılır.
Not.
  • Ben bu helvayı biraz yumuşak sıvı yani katı olmadan seviyorum. Onun için 3. 5 su bardağı süt kullandım.
  • Şeker ölçüsü benim damak tadıma nazaran ne şekerli nede şekersiz. Siz kendi damak tadınıza uygun olacak halde ayarlayın. Yumuşacık ağızda yumuşak bir tadı oldu. Biz çok sevdik. Denemenizi tavsiye ederim.
Tahinli Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Tahinli Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler 50 gram tereyağıYarım çay bardağı sıvı yağ1 su bardağı un Şerbeti için 1 su bardağı toz şeker(damak zevkinize göre azaltıp çoğaltabilirsiniz)1 su bardağı su Üzerine son olarak; 2 yemek kaşığı tahin Tahinli Un Helvası Tarifi Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Tahinli Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler 100 gram tereyağı1 çay bardağı sıvı yağ2 su bardağı un Şerbeti için; 1,5 su bardağı şeker1,5 su bardağı suYarım çay bardağı tahin Tahinli Un Helvası Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım. Şeker ve suyu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Tahinli Fındıklı Un Helvası (İrmiksiz Çok Pratik Çok Lezzetli) Tanımı İçin Malzemeler 100 gram margarin ya da tereyağı1 çay bardağı sıvı yağ2 su bardağı un ( 200 ml bardakla )1 çay bardağı tahin1 tatlı kaşığı vanilya1 çay bardağı fındık Şerbeti için; 1 su bardağı şeker1 su bardağı süt1 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
123
İrmik Helvası (Tahinli Dondurmalı) Tanımı İçin Gereçler 1, 5 su bardağı irmik3 yemek kaşığı tereyağ1, 5 su bardağı su1, 5 su bardağı süt1, 5 su bardağı toz şekerİkili kavrulmuş tahinMaraş dondurması İrmik Helvası (Tahinli Dondurmalı) Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Tereyağ tavada...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Pekmezli Tahinli Un Helvası Tanımı İçin Materyaller 1 dolu yemek kaşığı tereyağı1,5 çay bardağı tam buğday unu1,5 çay bardağı su1 çay bardağı pekmez1 çay bardağı orta öğütülmüş fındık yada ceviz içi1 çay bardağından 1 parmak eksik toz şeker2 yemek kaşığı tahin (İsteğe bağlı) Pekmezli Tahinli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt