Tahinli Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı tahin
- 1 çay bardağı pekmez
- 2.5-3.5 su bardağı süt
Tahinli Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel süt şekerin eriyebileceği kadar ısıtılır ve şeker eklenir ve şekerin erimesi sağlanır.
- Daha sonra yağ tavaya koyulur.
- Sonra un da eklenir ve rengi dönene kadar kavrulur.
- Un kavrulduktan sonra süt eklenir ve fikırdayana kadar topaklandırmadan karıştırılır.
- Sonra tahin ve pekmez de eklenir ve fikırdayıp kıvam aldıktan sonra altı kapatılır.
- Ben bu helvayı biraz yumuşak sıvı yani katı olmadan seviyorum. Onun için 3. 5 su bardağı süt kullandım.
- Şeker ölçüsü benim damak tadıma nazaran ne şekerli nede şekersiz. Siz kendi damak tadınıza uygun olacak halde ayarlayın. Yumuşacık ağızda yumuşak bir tadı oldu. Biz çok sevdik. Denemenizi tavsiye ederim.