Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tahinli Un Helvası (Yumuşacık Tam Kıvamında)

Tahinli Un Helvası (Yumuşacık Tam Kıvamında)
0
36

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
tahinli-un-helvasi-yumusacik-tam-kivaminda.jpg

Tahinli Un Helvası (Yumuşacık Tam Kıvamında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağı ya da margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı tahin
Şerbeti için
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • 1.5 su bardağı şeker

Tahinli Un Helvası (Yumuşacık Tam Kıvamında) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Tazeliğini uzun süre koruyan soğuduğunda bile yumuşacık kalan nefis mi nefis bir tarif mutlaka deneyin.
  1. Öncelikle şerbeti için sıcak su ve şekeri bir kaba alıp şeker eriyene kadar karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
  2. Tavamıza sıvı yağını ve tereyağını ekleyip erimeye bırakalım.
  3. Eridikten sonra unu ekleyip kısık ateşte kavurmaya başlayalım.
  4. İstediğimiz renge gelene kadar karıştırarak kavuralım.
  5. Daha sonra ılık şerbeti üzerine dökelim ve karıştırarak şerbetin çekmesini sağlayalım.
  6. Sonra tahini ekleyip karıştıralım ocaktan alıp şekil verip servis edelim.
Tahinli Un Helvası (Yumuşacık Tam Kıvamında) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,500Konular
982,380Mesajlar
32,976Kullanıcılar
arktristSon üye
Üst Alt