Tahinli Sütlü Tatli Tanımı İçin Malzemeler
- 1 lt süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta mısır buğday fark etmez
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
- 1 çay bardağı tahin ( ben 1 su bardağı kullandım)
- Çekilmiş fındık ici
Tahinli Sütlü Tatli Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Orta uzunluk bir tencereye 1 litre süt ,yumurta sarısı, şeker, un ,nişasta ekleyip çırpıcı ile çırparak pişirelim.
- Pişen muhallebiye tereyağı yahut margarin vanilya ekleyip 1 -2 tık daha karıştırıp kenara alıp tahini döküp güzelce karıştıralım.
- Sonrasında kaseleri ıslatıp tatlılarımızı kaselere buluşturup kenara alıp soğuyunca buzdolabına koyalım
- Dolapta 3. 4 saat daha dinlenince servis tabaklarına aksi çevirip kaselerden çıkartıp üzerine çekilmiş fındık serpiştirip servis edelim afiyet olsun.