Tahinli Sütlü Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 3 dolu yemek kaşığı un
- 2 dolu yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı tahin
- Fındık kırığı
Tahinli Sütlü Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tahin, vanilya ve tereyağı hariç öteki tüm gereçleri bir tencereye ekleyelim.
- Orta ateşte daima karıştırarak pişirmeye başlayalım.
- Kıvam aldıktan sonra vanilya ve tereyağını ekleyelim karıştırmaya devam edelim.
- En son tahinli de ekleyip karıştıralım ve ateşten alalım.
- Boşaltacağınız kaselere su döküp süzelim muhallebi eşit bir halde paylaştıralım.
- En az buzdolabında 2 saat bekledikten sonra kenarlarını parmaklarımız ile hava almasını sağlayalım.
- Ters çevirip fındık kırı ile süsleyip ya da isteye bağlı süsleyebilirsiniz servis edelim.
Tahinli Sütlü Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.