
Tahinli Pekmezli Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1.5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı çam fıstığı
- 2 yemek kaşığı tahin
- 2 yemek kaşığı pekmez
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
Tahinli Pekmezli Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak tereyağını uygun tavada eritelim akabinde çabucak unu ek edip devamlı karıştıralım.
- Fazla kavurmadan unu ,başka kapta karıştırdığımız tahin ve pekmezi ilave edelim. 5 yada 6 dakika daha devamlı karıştıralım.
- Ocaktan alalım gerisinden şerbeti ocağa alalım kaynatalım. Öbür tavada dolmalık fıstıkları az 2 yada 3 dakika kavuralım.
- Kaynayan şerbeti ocaktan alalım kavurduğumuz helvaya dolmalık fıstıkları ek edip karıştıralım.
- Ardından kaynamış şerbeti ek edelim devamlı karıştırıyoruz kapağını örtelim demini çekince servis yapalım ben tepside servis yaptım sizler kaşıkla biçim vererek servis yapabilirsiniz.