
Tahinli Pekmezli Kış Keki Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı tahin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım çay bardağı ceviz içi
- Aldığı kadar un
- Yarım çay bardağı pekmez
- Hindistan cevizi
Tahinli Pekmezli Kış Keki Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir karıştırma kabına yumurta ve toz şekeri alalım.
- Mikser yardımıyla 3 dakika köpürene kadar çırpalım.
- Üzerine sıvı yağ ,süt ve tahini ekleyelim ve tekrar çırpalım.
- Daha sonra vanilyayı ve unu ekleyip karıştıralım.
- En son kabartma tozunu ekleyip homojen bir kek hamuru elde edelim.
- Yağlamış olduğumuz orta boy fırın tepsisine hazırladığımız kek harcını dökelim.
- Üzerine cevizini serpelim ve cevizlerin yanmaması için kaşıkla biraz karıştıralım.
- Önceden ısıtmış olduğumuz 170 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika kadar pişirelim.
- Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı çıkması için biraz bekleyelim.
- İlk sıcaklığı çıkan kekin üzerine pekmezi gezdirelim ve çekmesini bekleyelim.
- Çektikten sonra üzerini hindistan cevizi ile süsleyelim.