
Tahinli Pekmezli Kek Tanımı (Rafine Şeker Yok) İçin Gereçler
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı tahin
- 1 çay bardağı pekmez
- 1 su bardağı kuru dut
- 15 tane kuru kayısı (Kuru üzüm yahut hurma olur)
- 1 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilya
- 2 su bardağı un
Tahinli Pekmezli Kek Tanımı (Rafine Şeker Yok) Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kuru dut rondodan çekelim, kayısıyı ince olarak doğrayalım. Yumurta ve süt oda ısısında olmasına dikkat ediniz.
- Yumurtaları yoğurma kabına alıp köpürene kadar çırpalım. Akabinde süt, sıvı yağ, tahin, pekmezi ekleyip karıştırın.
- Rondodan çekilen dutları ekleyip başka bir kasede un kabartma tozu ve vanilya karıştırıp yavaş yavaş sıvı karışıma ekleyelim. Kekin kıvamı boza üzere koyu kıvam olacak.
- Kek kalıbını sıvı yağla yağlayıp keki dökelim. Son olarak kayısı una bulanır kekin üzerine döküp kaşıkla bir tıp karıştıralım.
- Evvelce ısıtılmış 170 derece fırında pişirelim birinci 20 dakika fırın kapağını açılmayacak, kürdan testi ile pişmesini denetim edip servis edebilirsiniz.