
Tahinli Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 150 gram margarin yahut tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı tahin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta sarısı (Beyazı üzeri için)
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 3 ,5-4 su bardağı un
- Yumurta akı
- 1 su bardağı toz ceviz
Tahinli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Oda sıcaklığında yumuşamış margarin, tahin, sıvı yağ, pudra şekeri, yumurta sarısı ve vanilyayı çırpıcı ile çırparak karıştıralım.
- Daha sonra kabartma tozu ve unu bardak bardak ekleyerek yoğuralım yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim ben 4 su bardağı un kullandım una nazaran farklılık olabilir .
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alıp yuvarlayalım evvel yumurta akına daha sonra dövülmüş ceviz içine bulayıp fırın tepsisine dizelim.
- 180 derece fırında 20 dakika pişirip fırından çıkarıp kesinlikle soğumasını bekleyelim birinci başlarda sıcakken çok yumuşak olduğu için dağılır soğuyunca servis tabağına alabiliriz afiyet olsun ????.