Tahinli Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- Oda sıcaklığında 250 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı tahin
- 5 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 yumurta
- 1 paket şekerli vanilya
- 1 paket hamur kabartma tozu
- 5 su bardağı un
- Çikolata
Tahinli Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Tereyağ, sıvı yağ, yumurta ve pudra şekerini bir kaba koyup karıştırıyoruz.
- Daha sonra unu, hamur kabartma tozu ve şekerli vanilya yı ekleyip kulak göğsü yumuşaklığında hamur elde ediyoruz.
- En son tahini koyup yoğurma sürecini bitiriyoruz. (tahini isterseniz en baştaki kademede da koyabilirsiniz, ben en son koymayı tercih ediyorum. )
- 15 dakika dinlenmesini bekliyoruz.
- Dinlenen hamuru iki yağlı kağıt ortasına koyup istenilen kalıplarla biçim veriyoruz.
- 180 derecelik fırında 25 dakika denetimli pişiriyoruz.
- Un ölçüsü kullanılan materyalden ötürü farklılık gösterebilir.Dikkatli ekleme yapalım.
- Fırından çıkıp soğuyan kurabiyeleri istenilen formda süslüyoruz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.