
Tahinli Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker (200ml )
- 1.5 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 çay bardağı tahin(yoğunluğuna nazaran ayarlanabilir)
- 1/2 (yarım) su bardağı az çekilmiş ceviz
- 2 su bardağı un, kabartma tozu ve vanilya
- 1,5 çay bardağı şeker (damak zevkine göre)
- 1 su bardağı tahin
- 1/2 (yarım) su bardağı iri çekilmiş ceviz
Tahinli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri uygunca çırpın. Bütün sıvıları dökün (Süt, sıvı yağ, tahin) bir defa karıştırın.
- Ceviz, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin ve karıştırın.
- Yağlayıp, unladığınız kek kalıbına dökün.
- Üzerine tahin ve şekeri bir kasede karıştırın ve üzerine gezdirin (Yoğun olabilir sorun olmuyor )
- Üzerine ceviz ekleyip evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 30 dk pişirin. Afiyet olsun.