
Tahinli Fındık Pare (Bağımlısı Olacağınız Tam Ölçülü Nefis Bir Tatlı) Tanımı İçin Gereçler
- 150 gram margarin
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 3 dolu yemek kaşığı tahin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı fındık içi
- 3 su bardağına yakın un kullandım azar azar ekleyin fark edebilir
- Fındık
- Biraz süt (Fındığı batırmak için)
- 1 ,5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1 dilim limon
Tahinli Fındık Pare (Bağımlısı Olacağınız Tam Ölçülü Nefis Bir Tatlı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tatlımıza şerbetinden başlayalım tencereye gerekli gereçleri alalım karıştırarak kaynatalım.
- Kaynamaya başlayınca altını büsbütün kısalım ve 10 dk kaynatıp, ocaktan alalım soğusun.
- Yoğurma kabına un dışındaki materyalleri ekleyip karıştıralım.
- Üzerine azar azar un ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayalım.
- Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp elimizde yuvarlayalım.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklarla dizelim ve üzerleri için fındığın ucunu süte batırıp, hamurun üstüne hafif bastırarak yerleştirelim.
- Bunu yapmadanda dizebilirsiniz tabi ancak bu türlü üstünden düşmek üzere bir meselede kalmıyor ben bu biçimde yaparım daima.
- Bütün hamuru hazırlayıp 180 derece çok uygun ısınmış fırında hoş renk alana kadar pişirelim. Fırından aldıktan sonra şerbetini verelim ve biraz dinlendirelim. Afiyet olsun ????????????

Tahinli Fındık Pare (Bağımlısı Olacağınız Tam Ölçülü Nefis Bir Tatlı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı