Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tahinli Dolama

Tahinli Dolama
0
43

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
tahinli-dolama.jpg

Tahinli Dolama Tanımı İçin Materyaller


Ön maya için materyaller;
  • ½ su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı silme kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
Hamuru için materyaller;
  • Yaklaşık 5 su bardağı un
  • ½ su bardağı yoğurt
  • ½ su bardağı ayçiçek yağı
  • ½ su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Tuz
İç harcı için gereçler;
  • 2 su bardağı tahin
  • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • ½ su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı kavrulmuş fındık
Üzeri için;
  • 1 yumurta sarısı
  • Susam

Tahinli Dolama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Ön maya için;Bir karıştırma kabında ılık su, maya ve toz şekeri karıştırıp 5 dakika bekletin.
  2. Hamuru için;Ununuzu bir karıştırma kabına alın ve ortasını açın.
  3. İçerisine yoğurt, ayçiçek yağı, süt, yumurta, ön maya ve toz şekeri ilave edip evvel bir çatal yardımıyla akabinde elinizle düzgünce yoğurun.
  4. Yoğurduğunuz hamuru karıştırma kabınızın içerisine koyun ve hiç hava almayacak formda streç sinemayla kapatarak 1 saat mayalandırın.
  5. İç harcı için;Tahin, ayçiçek yağı, toz şeker ve fındığı bir parçalayıcının içerisine alın.
  6. Her şey birbirine geçene kadar parçalayıcıdan geçirin.
  7. Birleştirmek için;Mayalanan hamurunuzun mayasını atmak için birkaç çeşit yoğurun.
  8. Hamurunuzu 3 eşit kesime bölün.
  9. Un serptiğiniz tezgahınıza birinci parçayı alın ve merdane yardımıyla ince olacak biçimde dikdörtgen açın.
  10. Bütün hamurları bu biçimde açın.
  11. Birinci hamuru tezgahınıza alın ve tahinli harçtan sürün.
  12. Üzerine ikinci hamuru yerleştirin ve tekrar tahinli harçtan sürün.
  13. Üzerine üçüncü hamuru yerleştirin ve elinizle bastırarak hamurları birleştirin.
  14. Bir merdane yardımıyla hamurunuzu hafif hafif açın.
  15. Hazırladığınız hamurdan iki parmak genişliğinde 12 adet şerit kesin.
  16. Hazırladığınız şeritleri kendi etrafında burarak çevirin.
  17. Akabinde kendi etrafında döndürerek gül böreği hali verin.
  18. Fırın kağıdı serdiğiniz fırın tepsinize hazırladığınız hamurları dizin.
  19. Hamurlarınızın üzerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün ve 10 dakika tepsi mayalaması için bekletin.
  20. 180 derecede evvelden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Afiyet olsun ????????.
Tahinli Dolama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,717Mesajlar
33,056Kullanıcılar
forumdas1Son üye
Üst Alt