iltasyazilim
FD Üye
Tahinli Çörek Tarifi İçin Malzemeler HAMUR İÇİN:
*3 çay bardağı ılık süt
*1 paket kuru maya
*1 çorba kaşığı şeker
*1 çay kaşığı tuz
*Yarım Su Bardağı sıvı yağ
*3 yemek kaşığı erimiş tereyağ
*Alabildiği kadar un
İÇ HARÇ İÇİN:
*2 su bardağı tahin
*1 su bardağı şeker
ÜZERİ İÇİN:
*Yumurta sarısı & beyaz susam
*
Tahinli Çörek Tarifi Yapılışı Ilımış sütün içerisine mayayı şekeri ve tuzu koyup karıştırın 5 dk kadar bekletin
Diğer hamur malzemelerini üzerine koyup yoğurun kulak memesinden biraz yumuşak hamur olacak
Hazırladığınız hamuru mayalanması için 1 saat kadar dinlendirin
Hamur dinlenirken iç harcını hazırlayalım Tahin ile şekeri güzelce karıştırın Blender yada çırpıcı kullanırsanız şeker daha kolay erir diğer türlü şeker çok belli oluyor
Daha sonra Hamuru 1015 bezelere ayırın
Bezeleri elinizle açın inceltin (pasta tabağı boyutunda olması yeterli ne çok büyük ne çok küçük)
Tahinli harçtan 1 yemek kaşığı dolusu açmış olduğunuz bezenin üzerine döküp yayın
Rulo olarak sarmaya çalışın Bütün bezelere aynı işlemi yapıp yarım saat 1 saat onları da dinlendirin
Ruloları elinizle yuvarlayarak uzatın ve spiral, gül böreği biçiminde sarın
Yağlanmış tepsiye çörekleri dizin
Üzerlerine yumurta sarısı sürün beyaz susam ekleyerek fırına verin ( 180•C 30 dk )
Afiyet Olsun
*3 çay bardağı ılık süt
*1 paket kuru maya
*1 çorba kaşığı şeker
*1 çay kaşığı tuz
*Yarım Su Bardağı sıvı yağ
*3 yemek kaşığı erimiş tereyağ
*Alabildiği kadar un
İÇ HARÇ İÇİN:
*2 su bardağı tahin
*1 su bardağı şeker
ÜZERİ İÇİN:
*Yumurta sarısı & beyaz susam
*
Tahinli Çörek Tarifi Yapılışı Ilımış sütün içerisine mayayı şekeri ve tuzu koyup karıştırın 5 dk kadar bekletin
Diğer hamur malzemelerini üzerine koyup yoğurun kulak memesinden biraz yumuşak hamur olacak
Hazırladığınız hamuru mayalanması için 1 saat kadar dinlendirin
Hamur dinlenirken iç harcını hazırlayalım Tahin ile şekeri güzelce karıştırın Blender yada çırpıcı kullanırsanız şeker daha kolay erir diğer türlü şeker çok belli oluyor
Daha sonra Hamuru 1015 bezelere ayırın
Bezeleri elinizle açın inceltin (pasta tabağı boyutunda olması yeterli ne çok büyük ne çok küçük)
Tahinli harçtan 1 yemek kaşığı dolusu açmış olduğunuz bezenin üzerine döküp yayın
Rulo olarak sarmaya çalışın Bütün bezelere aynı işlemi yapıp yarım saat 1 saat onları da dinlendirin
Ruloları elinizle yuvarlayarak uzatın ve spiral, gül böreği biçiminde sarın
Yağlanmış tepsiye çörekleri dizin
Üzerlerine yumurta sarısı sürün beyaz susam ekleyerek fırına verin ( 180•C 30 dk )
Afiyet Olsun