Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tahinli Çörek Tarifi

Tahinli Çörek Tarifi
0
28

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
106
tahinli-corek-tarifi.jpg

Tahinli Çörek Tanımı İçin Gereçler


Hamuru için;
  • 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 2 küçük paket kuru maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 su bardağı ılık süt
  • 9 su bardağı un
Ortasına sürmek için;
  • 8 yemek kaşığı tahin
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Üzerine;
  • 2 adet yumurta sarısı (beyazlarını hamurun içine koyabilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı süt

Tahinli Çörek Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle hamurumuzu hazırlayalım.
  2. Tereyağını oda sıcaklığında bekletin.
  3. Bir kaba alın; yumurta, ılık süt, tuz, şeker ve mayayı ekleyip karıştırın.
  4. Maya uygunca erisin.
  5. Akabinde unu yavaş yavaş ekleyip yoğurun.
  6. Hamurun üstünü kapatıp mayalanması için yaklaşık yarım saat bekletin.(bu tanımdan 2 tepsi çörek çıkıyor. ).
  7. Hamur kabarınca tezgaha un serpin hamuru tezgaha alıp yoğurun. Hamuru ikiye bölün.
  8. Hamurun herbirini 8 eşit kesimde kesin. Beze yapın.Toplam 16 beze olacak.
  9. Bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde oklava yardımıyla açın.
  10. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  11. Açtığınız hamurları ortalarına tereyağı ve tahin sürerek sırasıyla tepsiye koyun.Üst katına sürmeyin.
  12. Bir tepsi için 8 adet olsun.
  13. Elinizle bastırarak yayın biraz açılsın.
  14. Hamuru uzun şeritler halinde bıçak ile kesin.
  15. Kıvırarak biçim verin. Tepsiye dizin.
  16. Yumurta sarısı ve sütü karıştırıp üzerine sürün. Susam serpin.
  17. 180° evvelce ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.
 

Similar threads

Tahinli Çörek Tanımı İçin Gereçler Hamuru için; 1 çay kaşığı tuz1 yemek kaşığı şeker1 yemek kaşığı kuru maya3 çay bardağı ılık süt1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ2 dolu yemek kaşığı tereyağı (oda ısısında düzgünce erimiş olsun)Aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı) İçi için; 1 su bardağı tahin1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
92
Tahinli Cevizli Çörek Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı ılık süt1 çay bardağı sıvı yağ50 gram tereyağ5 su bardağı un Maya Malzemeleri; 1 paket maya1 çay bardağı ılık su1 tatlı kaşığı şeker İç Harcı; 1 su bardağı tahin2 su bardağı şekerCeviz içi Üzeri İçin; 1 adet yumurta sarısıİri kıyılmış...
Cevaplar
0
Görüntüleme
79
Tahinli Çörek Tanımı İçin Gereçler 1 çay bardağı ılık su1 çay bardağı ılık süt1 çay bardağı sıvı yağ1 paket maya1 çay kaşığı tuz2 yemek kaşığı şekerUn İçi için; 1,5 su bardağı tahin1 kase toz şeker Üzeri için; 1 yumurta sarısıSusam Tahinli Çörek Tanımı Yapılışı Karıştırma kabına suyu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Haşhaşlı Tahinli Çörek Tarifi İçin Malzemeler 7 su bardağı un (kontrollü ekleyin ve duruma göre artırıp azaltın)1 yemek kaşığı kuru maya1 su bardağı ılık su (Maya için)3 yemek kaşığı şeker2 su bardağı ılık süt1 su bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı tuz İç harcı için 1 su bardağı ezilmiş haşhaş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
65
Tahinli Enfes Çörek Tanımı İçin Malzemeler Hamur için; 1 çay bardağı ılık sütYarım çay bardağı ılık su1 adet yumurta3 yemek kaşığı sıvı yağ2 yemek kaşığı şeker1 çay kaşığı tuz2.5 tatlı kaşığı kuru mayaAlabildiği kadar un İçi için; 1 avuç çekilmiş ceviz1 su bardağı tahin1.5 çay bardağı şeker1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
858,500Konular
982,382Mesajlar
32,976Kullanıcılar
arktristSon üye
Üst Alt