
Tahinli Çıtır Rulo Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket baklavalık yufka
- 1 paket ( 250 ) gram margarin
- 1 su bardağı tahin
- 1 su bardağı ceviz
- Toz şeker
Tahinli Çıtır Rulo Tanımı Yapılışı
- Margarini bir tavada kısık ateşte eritin.
- Yufkayı paketinden çıkarın üzerini nemli bir bezle örtün kullanacağınızda alıp tekrar örtün kurumasın.
- 1 yufkayı fırça ile margarinleyin üstüne 2. Yufkayı koyup onuda margarinleyin ve üçüncü yufkayı da üstüne koyup margarin sürün.
- 3 kat yufka kullanacağız her katına da margarin süreceğiz.
- Hazırladığımız cevizli tahinli harçtan sürüp rulo biçiminde sarıyoruz.
- Bıçakla eşit formda kesiyoruz, yufkalar bitene kadar birebir süreci tekrarlayın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin .
- Evvelce ısıtılmış fırında 180 derece hafif kızarana kadar pişirin.
- Soğuyunca servis edebilirsiniz afiyet olsun.