Tahinli Çıtır Fındık Rulosu Tanımı İçin Materyaller
- 8 adet baklavalık yufka
- 1 su bardağı tahin
- Yarım çay bardağı pekmez
- 1 su bardağı kıyılmış fındık yahut yer fıstığı
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tepeleme yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- Pudra şekeri
Tahinli Çıtır Fındık Rulosu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Derin bir kasede tahin ve pekmez karıştırılır, toz şeker eklenir. Şeker çözünene kadar karıştırılır. Şekeri isterseniz eklemeye bilirsiniz.
- Tereyağ eritilir.
- Baklavalık yufkalar ortalarına tereyağ sürülerek üst üste konur.
- Hazırladığımız tahinli harç içine sürülür.
- Çokça kıyılmış fıstık yahut fındık serpilir.
- Sıkı bir formda rulo yapılır. Salyangoz formunda sarılır.
- Tıpkı süreç dört sefer tekrarlanır.
- Evvelden ısınmış 170 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
- Üzeri kızarınca fırından çıkarılır. Birinci sıcağı çıkınca pudra şekeri serpip servis edilir. Afiyet olsun!.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.