Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tahinli Cevizli Kuru Baklava

Tahinli Cevizli Kuru Baklava
0
144

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
111
tahinli-cevizli-kuru-baklava.jpg

Tahinli Cevizli Kuru Baklava Tanımı İçin Materyaller

• 2 adet baklavalık yufka ( istediğiniz ölçüde olabilir ben artan yufkalarımı değerlendirdim)
  • Birkaç kaşık tahin
  • Biraz tozşeker
  • Eritilmiş tereyağı
  • Rondodan geçirilmiş istediğiniz büyüklükte ceviz, fındık yahut badem hangisini istek ederseniz olur

Tahinli Cevizli Kuru Baklava Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Şeker ve cevizi karıştıralım.
  2. Bir adet yufkamızı tezgahımıza serelim kasık yardımıyla tereyağı gezdirelim.
  3. Tahinide tıpkı halde yapalım ve bir fırça yardımı ile güzelce her yerine gelecek halde dağıtalım .
  4. Cevizi de eşit biçimde yayıp çok sıkı olmayacak halde saralım rulo yapalım. (isterseniz ince bir çubukla sarabilirsiniz ben elimle sardım).
  5. Tepsiye dizelim üzerlerine biraz tereyağı sürelim ve 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.
Kurabiye tadında olağanüstü oluyor bazen bir evvelki paylaşımımda ki kıvrımı da şerbetsiz bu formda yaparım o da kusursuz oluyor tavsiye ederim. Günlerce çıtır kalabilme özelliğine sahiptir kendileri????.

Bilhassa şerbetsiz sevenlere gelsin bu tanım denemek isteyenlere afiyet olsun????.

Similar threads

Tahinli Cevizli Kuru Baklava Tanımı İçin Gereçler 12 adet baklavalık yufka1 su bardağı tahin1 su bardağı toz şeker1 su bardağı ceviz içi50 gram tereyağı Üzeri için; Pudra şekeri Tahinli Cevizli Kuru Baklava Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Ceviz içini ufaltalım (Robot vs)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
66
Tahinli Cevizli Kuru Baklava Tarifi İçin Malzemeler 1 paket baklavalık yufka (benim 12adet idi )100 gram eritilmiş̧ tereyağ1 su bardağı tahin1 su bardağı dövülmüş ceviz1 su bardağı toz şeker Tahinli Cevizli Kuru Baklava Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Her rulo için 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
Tahinli Cevizli Kuru Baklava Tanımı İçin Malzemeler 21 adet baklavalık yufka2 su bardağı tahin1 su bardağı sıvı yağ1,5 su bardağı şeker1,5 su bardağı ince kıyılmış ceviz Üzerine; Pudra şekeri Tahinli Cevizli Kuru Baklava Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle tahin ve sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
95
Tahinli Cevizli Rulo (Baklava Yufkası İle) Tarifi İçin Malzemeler 18 adet baklava yufkası1 kase dövülmüş cevizToz şekerTahinYarım çay bardağı sıvı yağ ve 125 gram tereyağPudra şekeri Tahinli Cevizli Rulo (Baklava Yufkası İle) Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Ben 18 baklava...
Cevaplar
0
Görüntüleme
66
Tahinli Cevizli Baklava Tanımı İçin Gereçler 25 adet baklava yufkası2 su bardağı tahin2 su bardağı çekilmiş ceviz125 gr tereyağı Şerbeti için; 4 su bardağı su4 su bardağı şekerYarım limon Üzeri için; Dilediğiniz yemişi kullanabilirsiniz ben antep fıstığı tercih ettim. Tahinli Cevizli Baklava...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
858,505Konular
982,690Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt