iltasyazilim
FD Üye
Tahinli Baklava Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket baklavalık yufka
*1 su bardağı ceviz (dövülmüş)
*2 su bardağı tahin
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı toz şeker
*250 gr tereyağı
Şerbeti için;
*4 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*1 dilim limon
Tahinli Baklava Tarifi Yapılışı
1
*Şerbeti için, kaynatılıp soğumaya bırakılır
*Baklavamızı yapmaya başlayalım çok beğenilen kolay bir tarif yufkalarımızı tek tek açıp, 2 yufkaya eritilmiş tereyağını çok az aralarına sürelim
*3 yufkayı koyalım
*Az yağ sonra 4 yufka ve iç malzeme koyulur (tahin şeker ve sıvı yağ karıştırılır yufkanın yarısına harç sürülür)
*Bir sıra ceviz içi konup, rulo yapılıp, tepsiye dizilir
*Bu işlem yufkalar bitene kadar tekrar edilir
*Keskin bıçakla çok bastırmadan istenilen şekilde dilimlenir kalan tereyağı hafif kızdırılır ve fırçayla üzerine iyice yedirilir
*180 derece fırında kızarana kadar pişirilir (Dip not misafire akşamdan yapıp geldiklerinde şerbetleniyor taze oluyor böyle olunca)
*Fırından alınan baklava soğuyunca soğuk şerbet dökülür
*Şerbet az dökülüyor arzuya güre verdiğim ölçüde ben artırıyorum
*Az olunca tada çıtır ve tahin tadı güzel geliyor (batır çıkar yapıncada kuru baklava oluyor)
*1 paket baklavalık yufka
*1 su bardağı ceviz (dövülmüş)
*2 su bardağı tahin
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı toz şeker
*250 gr tereyağı
Şerbeti için;
*4 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*1 dilim limon
Tahinli Baklava Tarifi Yapılışı
1
*Şerbeti için, kaynatılıp soğumaya bırakılır
*Baklavamızı yapmaya başlayalım çok beğenilen kolay bir tarif yufkalarımızı tek tek açıp, 2 yufkaya eritilmiş tereyağını çok az aralarına sürelim
*3 yufkayı koyalım
*Az yağ sonra 4 yufka ve iç malzeme koyulur (tahin şeker ve sıvı yağ karıştırılır yufkanın yarısına harç sürülür)
*Bir sıra ceviz içi konup, rulo yapılıp, tepsiye dizilir
*Bu işlem yufkalar bitene kadar tekrar edilir
*Keskin bıçakla çok bastırmadan istenilen şekilde dilimlenir kalan tereyağı hafif kızdırılır ve fırçayla üzerine iyice yedirilir
*180 derece fırında kızarana kadar pişirilir (Dip not misafire akşamdan yapıp geldiklerinde şerbetleniyor taze oluyor böyle olunca)
*Fırından alınan baklava soğuyunca soğuk şerbet dökülür
*Şerbet az dökülüyor arzuya güre verdiğim ölçüde ben artırıyorum
*Az olunca tada çıtır ve tahin tadı güzel geliyor (batır çıkar yapıncada kuru baklava oluyor)
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.