iltasyazilim
FD Üye
Tahin Soslu Yeşil Mercimekli Börek Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet yufka
İç harcı için:
*1 su bardağı yeşil mercimek
*1 adet patates
*Mercimeği haşlamak için 2 53 su bardağı su
*1 adet soğan
*Birer çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber, toz kırmızı biber
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
Sosu için:
*2 adet yumurta
*2 yemek kaşığı yoğurt
*4 yemek kaşığı tahin
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*1 şişe soda
Üzerine:
*Yumurta sarısı, susam ve çörek otu
Tahin Soslu Yeşil Mercimekli Börek Tarifi Yapılışı İç harcı için yeşil mercimek haşlanıp yumuşatılır Fazla suyu varsa süzülür Patates haşlanıp rendelenir Mercimekle karıştırılır Soğan küçük küçük doğranır ve kavrulur Rengi dönünce mercimek patates karışımı üzerine eklenir Baharatlar ve tuz da ilave edilerek altı kapatılır
Sos için tüm malzeme karıştırılarak çırpılır
İlk yufka serilir Her tarafı sosla ıslatılarak ikinci yufka üzerine kapatılır Onun da üzerine sos sürülür Yufkalar yanlardan birer cm Katlanarak kare haline getirilir Karşılıklı iki tarafına iç harcı konulur Ortaya doğru rulo şeklinde sarılır Rulolar kesilerek birbirinden ayrılır Ardından her rulo yarım parmak uzunluğunda kesilerek üzerlerine yumurta sarısı sürülür Diğer iki yufka da aynı şekilde hazırlanır Susam ve çörek otu serpilip önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 2025 dakika pişirilir
*4 adet yufka
İç harcı için:
*1 su bardağı yeşil mercimek
*1 adet patates
*Mercimeği haşlamak için 2 53 su bardağı su
*1 adet soğan
*Birer çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber, toz kırmızı biber
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
Sosu için:
*2 adet yumurta
*2 yemek kaşığı yoğurt
*4 yemek kaşığı tahin
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*1 şişe soda
Üzerine:
*Yumurta sarısı, susam ve çörek otu
Tahin Soslu Yeşil Mercimekli Börek Tarifi Yapılışı İç harcı için yeşil mercimek haşlanıp yumuşatılır Fazla suyu varsa süzülür Patates haşlanıp rendelenir Mercimekle karıştırılır Soğan küçük küçük doğranır ve kavrulur Rengi dönünce mercimek patates karışımı üzerine eklenir Baharatlar ve tuz da ilave edilerek altı kapatılır
Sos için tüm malzeme karıştırılarak çırpılır
İlk yufka serilir Her tarafı sosla ıslatılarak ikinci yufka üzerine kapatılır Onun da üzerine sos sürülür Yufkalar yanlardan birer cm Katlanarak kare haline getirilir Karşılıklı iki tarafına iç harcı konulur Ortaya doğru rulo şeklinde sarılır Rulolar kesilerek birbirinden ayrılır Ardından her rulo yarım parmak uzunluğunda kesilerek üzerlerine yumurta sarısı sürülür Diğer iki yufka da aynı şekilde hazırlanır Susam ve çörek otu serpilip önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 2025 dakika pişirilir
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.