
Tahin Pekmezli Susamlı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı tahin
- Yarım su bardağı pekmez
- 1 kase kırılmış ceviz yada fındık
- 3 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Tahin Pekmezli Susamlı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şeker beyazlaşana kadar çırpılır.
- Sıvıyağ ve süt ekleyip çırpmaya devam edilir.
- Ayrı bir kapta un,kabartma tozu ve vanilya karıştırılır,eleyerek sıvı karışıma eklenir.
- Bir spatula yardımı ile alttan üste doğru iyice karıştırılır.
- Kek harcından 1 su bardağı kadarını başka bir kaba alıp tahin,pekmez ve fındığı ekleyip karıştırılır.
- 26 cm lik bir kek kalıbını tereyağ ile yağlayıp her tarafına gelecek şekilde susam serpilir.
- Kalıba önce sade kek harcı boşaltılır üzerine tahin pekmezli karışım boşaltılır ve bir çubuk yardımı ile harç bir iki tur karıştırılır. (susamlara değdirmeden karıştırmaya dikkat edin).
- 180 derece altüst ayar ısınmış fırında 45,50 dakika kadar pişirilir.
- Fırından çıkan kek iyice soğuduktan sonra ters çevirilerek servis tabağına alınır.
- Üzerine isteğe bağlı sade tahin gezdirip fındık kırıklarıyla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.