
Tadıyla Görüntüsüyle Nefis (Kısır) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı kısırlık bulgur
- 2.5 su bardağı kaynar su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 büyük kuru soğan
- 1 çay bardağının yarısı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı margarin
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı kimyon kırmızı toz biber karabiber
- 3 adet yeşil soğan
- 2 adet salatalık turşusu
- 1 adet büyük domates
- 1 tutam maydanoz
- 4 yaprak kıvırcık arzuya göre artırabilirsiniz
Tadıyla Görüntüsüyle Nefis (Kısır) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Geniş bir kabın içine bulguru koyup üzerine kaynar su koyup ağzını kapatalım.
- Ayrı bir tavada kuru soğanı ince bir şekilde doğrayıp üzerine margarin ve sıvı yağı alıp ocakta kısık ateşte kavuralım.
- Soğan kavrulduktan sonra üzerine salçaları ilave edip kokusu çıkana kadar tekrar kavuralım ocaktan alalım.
- Suyunu çekmiş bulgurun üzerine sosu döküp güzelce karıştıralım.
- Tekrar ağzını kapatalım.
- Diğer yeşillik malzemelerini ve domatesi ince doğrayıp kısıra karıştıralım.
- En son baharatlarını ekleyip tekrar karıştıralım.
- Nefis kısırı limon ve nar ekşisiyle servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.